Vés al contingut

notícies relacionades

La Reforma Protestant amb ulls catalans

(Glòria Barrete –CR) El 31 d'octubre de 1517 el monjo agustí Martí Luter penja a la porta de l'església de la ciutat alemanya de Wittenberg les 95 tesis per promoure una reforma de l'Església catòlica i retornar als ensenyaments originals de la Bíblia. Enguany es commemora l'efèmeride de cinc segles d'aquell acte reformador.

Francesc amb els luterans: per una unitat que faci creïble el missatge cristià

(CR) “Els cristians serem testimoni creïble de la misericòrdia en la mesura que el perdó, la renovació i reconciliació siguin una experiència quotidiana entre nosaltres”. Així s'ha expressat aquest dilluns el papa Francesc en la pregària conjunta de catòlics i luterans a la catedral de Lund, a Suècia.

Una reforma protestant diferent amb joc, reflexió i culte televisat

(David Casals –CR) Aquest dissabte, 31 d'octubre, farà 498 anys dels fets que van donar lloc a la reforma protestant. Per això és el Dia de la Reforma. Altres anys us hem explicat què és aquest dia i la seva vigència. En canvi, aquest cop, us proposem tres maneres per viure'l d'una manera diferent. 1. Jugar

Alemanya es prepara per celebrar el cinquè centenari de la Reforma protestant

(Direcció General d'Afers Religiosos) Quan falta poc més de dos anys per al cinquè centenari de la Reforma protestant, Alemanya inicia la celebració d’aquest esdeveniment amb una exposició sobre Martí Luter i alguns prínceps germànics que li van oferir protecció durant els primers anys de la Reforma.

Música de Nadal: “La gràcia és barrejar amb gust”

(David Casals –CR) Núria Puig, filla i néta de músics, forma part de la Coral Al·leluia de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell, que cada any es bolca en les cançons de Nadal, clàssiques i contemporànies, tradicionals catalanes i d'altres països. Amb ella parlem perquè ens parli de la música de Nadal des d'una perspectiva protestant.

Les Terres de l'Ebre, un símbol ecumènic

(David Casals –CR) El Centre Ecumènic de Catalunya va celebrar una trobada a Alcanar, a les Terres de l'Ebre, a finals d'octubre. No és una elecció casual, segons explica a Catalunya Religió el caputxí Joan Botam, un dels fundadors d'aquesta institució que defensa des de 1984 el diàleg entre catòlics, protestants i ortodoxos. Les Terres de l'Ebre són testimoni viu de la història del cristianisme a Catalunya, sobretot, de la repressió que al segle XVI van patir els primers luterans de Catalunya.

“La Reforma fou progrés espiritual, cultural i per a les dones”

(David Casals –CR) Dos pastors catalans, en Carles Capó i la Nathalie Reverdin, exerceixen des de fa dos anys el seu ministeri a Suïssa, a pocs quilòmetres de Ginebra, una de les principals ciutats en la història de la Reforma Protestant.  Amb ells hi hem parlat perquè ens expressin com celebren el Dia de la Reforma, que recorda una data, el 31 d'octubre de 1517, que és considerada l'origen de les esglésies protestants. 

recull de notícies

Veure la fe