Vés al contingut

notícies relacionades

El Museu de Lleida rep en dipòsit una taula gòtica, propietat de Joan-Artur Roura

(Museu de Lleida/ACN) És una taula gòtica de la segona meitat del segle XV, prové de París i l’ha adquirida el col·leccionista Joan-Artur Roura i Comas. El Museu de Lleida tenia especial interès en tenir-la i aquest dimecres l’ha rebut en dipòsit. La taula mostra la Mare de Déu, el nen Jesús i santa Anna, i s’atribueix a Francesc Solives.

Bon any 2022, amb un poble que fa seva la Mare de Déu

(Roger Vilaclara –CR) Quina llegenda amaga la Mare de Déu de l'Alegria? Per qui és venerada la Mare de Déu de la Llum? Són algunes de les curiositats que el periodista i escriptor gironí Àngel Rodríguez i Vilagran explica des dels passadissos de la Catedral de Barcelona. Amb ell hem parlat sobre Maria, un personatge que pren una rellevància especial en les dates nadalenques. 

Els bisbes parlen de la visitació de la Mare de Déu

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la primera benaurada, de la Visitació, del camí de Nadal, de l’arribada del Senyor, la nostra esperança, de l’expectació, de la visita ad limina, de Déu fet home, d’una nota essencial per a aquest temps i de preparar un Nadal amb Jesús.

Montoliu de Lleida celebra la Festa Major amb la imatge de la seva patrona restaurada

(Jordi Curcó -Bisbat de Lleida) El poble de Montoliu de Lleida al Segrià, celebrarà aquest dimecres, dia de les Marededéus Trobades, la seva festa major en honor de la que el poble ha anomenat des de sempre Mare de Déu de Montoliu, venerada en el seu cambril de l’església parroquial, dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu.

Qui no estima la Mare de Déu de Passanant?

(Laura Mor –CR/Passanant) El vot de poble és un signe religiós i d'identitat. Arrela les persones al territori. En aquest petit indret de la Conca de Barberà, el ritme el marca l'agricultura de secà. I la fe s'alimenta de tradicions també molt pausades. Parlem de Passanant i de la festa de la Mare de Déu. Hem recollit en vídeo aquesta singular celebració. Un espai conquerit i preservat pels veïns. La cobla acompanya la processó, l'orgue fa la missa solemne, hi ha sardanes i venda de records en favor, és clar, de les obres de restauració del Santuari de la Mare de Déu.

La Salle a Montserrat: una experiència de fe i de servei

(Laura Mor –CR/Montserrat) La muntanya de Montserrat s'ha tacat aquest dissabte de mocadors grocs. Els pelegrins de La Salle hi han arribat en compta-gotes. Caminaven des de Mollerussa, Gallifa, Barcelona, Hostalets de Balenyà, la Llacuna, Manresa, Collbató i Monistrol. A la plaça de Santa Maria, jocs infantils, sacs de dormir i peus descalços amb butllofes. N'hi ha que canten i també amics que es retroben. La família lasal·liana ha celebrat la quarantena edició de la pujada a peu de Montserrat.

El Misteri de la Selva té nova cara amb una jove Mare de Déu

(Misteri de la Selva) L'obra assumpcionista en llengua romànica més antiga d’Europa i que es representa a Catalunya, el Misteri de la Selva, canvia de Mare de Déu. I ho fa amb una de les protagonistes més joves dels seu trenta-set anys de representacions a La Selva del Camp. Es diu Júlia Roig, té només 19 anys i aquest any es convertirà en la protagonista de l’obra.

panoràmica

Veure la fe