Vés al contingut

notícies relacionades

“Fem-li lloc a la mare de Déu en la nostra vida i en el nostre cor”

(CR) “Aquí tenim la nostra mare. Fem-li lloc en la nostra vida i en el nostre cor”. Aquesta és la petició del prior de Montserrat, Bernat Juliol, durant la vetlla de pregària de la Mare de Déu de Montserrat celebrada ahir a la nit a la basílica. Una vetlla en què s’ha volgut recordar com Maria és “el tron” en el qual seu Jesús, una figura que el sosté, que el bressola des del naixement i l’acompanya fins a la creu.

Òptims sacerdots casats. Òptims sacerdots cèlibes

(Manuel Nin -Exarca per als catòlics bizantins de Grècia- Documents d'Església) Escric unes simples reflexions a partir de la meva experiència com a antic rector del Pontifici Col·legi Grec (PCG) de Roma, pel que fa al tema del sacerdoci casat i celibatari a Orient. Són només unes notes que escric, sense pretensions. Si poden ser d’ajut en un moment en què es parla em sembla també massa fàcilment i superficialment del tema a Occident.

La religió com espai de sensatesa i de llibertat en la Jornada del Grup Sant Jordi

(Jordi Llisterri –CR) Malauradament el tema no podia ser més actual. Aquest dissabte es va celebrar a Barcelona la onzena jornada anual del Grup Sant Jordi, que aquest any estava dedicada a les religions com espai de sensatesa i de llibertat. El rerefons dels atemptats de París i els paper de les comunitats religioses en la lluita contra el terrorisme islamista van ser els eixos principals del debat.

El monjo Manuel Nin relata el martiri actual de les esglésies d'Orient

(CR) Informar i conscienciar. Són els objectius de la Fundació Joan Maragall en convocar un acte perquè el benedictí Manuel Nin expliqui la situació dels cristians perseguits al Pròxim Orient. Tal com relatava el mateix Nin en un article publicat a l'Osservatore Romano el mes de juliol, l'escenari s'ha agreujat els darrers mesos: "Mossul, ciutat custòdia de la Paraula de Déu, ha esdevingut avui custòdia de la sang dels màrtirs".

Veure la fe