Vés al contingut

notícies relacionades

“Sant Benet diu que l’abat ho ha de fer tot escoltant la comunitat”

(CR) L’endemà de la benedicció del nou abat de Montserrat, Manel Gasch, el portaveu de la comunitat monàstica, Bernat Juliol, ha participat al podcast de la Rebotiga de Catalunya Religió. El pare Juliol és també des de dissabte el nou prior de Montserrat. Un càrrec de confiança, que fa funcions de gestió interna, però també d’assessor, com a primer conseller i mà dreta de l’abat.

Òptims sacerdots casats. Òptims sacerdots cèlibes

(Manuel Nin -Exarca per als catòlics bizantins de Grècia- Documents d'Església) Escric unes simples reflexions a partir de la meva experiència com a antic rector del Pontifici Col·legi Grec (PCG) de Roma, pel que fa al tema del sacerdoci casat i celibatari a Orient. Són només unes notes que escric, sense pretensions. Si poden ser d’ajut en un moment en què es parla em sembla també massa fàcilment i superficialment del tema a Occident.

Manuel Nin: “La persecució ha fet que les esglésies cristianes d’Orient superin les diferències”

(Arquebisbat de Tarragona) Quins són els camins de futur per als cristians orientals? “S’entreveuen possibilitats d’un cert retorn a les seves terres que hauran de ser prèviament reconstruïdes; mentre que les esglésies cristianes que arriben a casa nostra, en un occident que ja no és cristià, esperen acolliment i un ecumenisme pràctic que respecti la seva pròpia eclesiologia i els ajudi a superar la persecució

La religió com espai de sensatesa i de llibertat en la Jornada del Grup Sant Jordi

(Jordi Llisterri –CR) Malauradament el tema no podia ser més actual. Aquest dissabte es va celebrar a Barcelona la onzena jornada anual del Grup Sant Jordi, que aquest any estava dedicada a les religions com espai de sensatesa i de llibertat. El rerefons dels atemptats de París i els paper de les comunitats religioses en la lluita contra el terrorisme islamista van ser els eixos principals del debat.

El monjo Manuel Nin relata el martiri actual de les esglésies d'Orient

(CR) Informar i conscienciar. Són els objectius de la Fundació Joan Maragall en convocar un acte perquè el benedictí Manuel Nin expliqui la situació dels cristians perseguits al Pròxim Orient. Tal com relatava el mateix Nin en un article publicat a l'Osservatore Romano el mes de juliol, l'escenari s'ha agreujat els darrers mesos: "Mossul, ciutat custòdia de la Paraula de Déu, ha esdevingut avui custòdia de la sang dels màrtirs".

Veure la fe