Vés al contingut

notícies relacionades

Entitats cristianes se sumen a la concentració de dimecres per la pau a Ucraïna

(CR) Aquest dimecres s’ha convocat una concentració unitària a desenes de capitals europees amb el lema ‘No a la guerra a Ucraïna: Les vostres guerres, les nostres morts’. La Plataforma Aturem la guerra –que va impulsar les mobilitzacions massives de 2003 contra la guerra d’Iraq– impulsa la convocatòria a Barcelona, que tindrà lloc a les 18:30 h a plaça Catalunya.

Càritas Barcelona demana fer front a les causes estructurals del sensellarisme

(XAPSLL) Una seixantena de persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar les continuades dificultats que tenen les persones en situació de sensellar a l’hora d’accedir a una vida digna. La manifestació ha estat convocada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) que agrupa entitats com Càritas Diocesana de Barcelona.

L’escola concertada convoca una concentració “per un tracte just i equiparable”

(CR/FECC) Sota el títol ‘Per un tracte just i equiparable. Igualtat, gratuïtat i diversitat’, les entitats representatives de l’escola concertada han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona el proper dilluns 28 de juny, a les 18 hores, juntament amb sindicats i confederacions d’AMPAs. La concentració és un “acte unitari del sector per a reivindicar-se com un actiu necessari del sistema educatiu, així com per cridar l’atenció” davant la complicada situació en què es troba.

Dones d’Església: “Aquí, hi cabem tots”

(Laura Mor –CR) Moure consciències, transformar les relacions humanes i treballar per acabar amb la violència, els abusos i la discriminació per raó de gènere. I fer-ho també dins l’Església. Són alguns dels reptes que aquest diumenge ha formulat la coordinadora de dones creients Alcem la Veu.

La tradicional manifestació de Sant’Egidio per la pau serà virtual

(Sant’Egidio) Amb testimonis de països com Moçambic, Líban, Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana, i veus dels corredors humanitaris i de l’illa grega de Lesbos. Malgrat que el confinament que dicta la pandèmia enguany no permet dur a terme la tradicional marxa de la Jornada Mundial de la Pau fins a la plaça de Sant Pere, la Comunitat de Sant’Egidio no renuncia a començar l’any nou amb els que treballen per un món més just i més humà, sense guerres, terrorisme ni violència de cap tipus.

Milers de musulmans catalans clamen a la Rambla contra el terrorisme

(Alba Sabaté –CR) Veu clara, pas ferm i junts sota un unànime “No tinc por” com a crit de pau. Així s’han manifestat aquest dilluns a la tarda gairebé 5.000 musulmans de tot Catalunya per la Rambla de Barcelona. Amb 150 organitzacions representades, la marxa ja es considera una de les més significatives a Europa per la diversitat d’entitats presents.

Entitats cristianes amb els immigrants es mobilitzen pels refugiats

(CR) La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, que aplega des de l’any 2005 més d’una vintena de col·lectius i organitzacions, s’ha adherit a les mobilitzacions organitzades amb motiu de la propera Jornada Mundial del Refugiat que tindrà lloc el proper dia 20 de juny.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe