Vés al contingut

notícies relacionades

L’abadessa i l’abat de Montserrat defensen una Església autèntica i contracultural

(Laura Mor –CR/Manresa) Primer debat públic compartit entre l’abat de Montserrat Manel Gasch i l’abadessa de Sant Benet, Maria del Mar Albajar. Ha estat a Manresa, en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu. Tots dos han analitzat quina és l’experiència religiosa, el fet nacional i la proposta social de l’Església per al nostre país.

Els efectes de la música, a la trobada Trobada d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat

(Abadia de Montserrat) La psicopedagoga i psicòloga especialista en musicoteràpia Serafina Poch impartirà la ponència 'Els efectes de la música en l'ésser humà' a les noves Trobades d'Animadors de Cant per a la Litúrgia. Seran del 25 al 30 de juliol; del 8 al 13 d'agost; i del 14 al 15 d'agost. El termini d'inscripció per a participar-hi finalitza el 8 de juliol.

L'abat Soler celebra 50 anys de “vida monàstica i fidelitat”

(Abadia de Montserrat) L'abat emèrit de Montserrat, Josep Maria Soler, ha renovat els vots monàstics davant la comunitat benedictina amb motiu dels cinquanta anys de la seva professió com a monjo. Ha celebrat el jubileu monàstic aquest diumenge durant la missa conventual.

L'abat de Montserrat presidirà la festa del Sant Crist d'Igualada

(Santa Maria d'Igualada) Després de dos anys de restriccions, la festa del Sant Crist d'Igualada recupera la normalitat i enguany comptarà amb la presència de l'abat de Montserrat, Manel Gasch. Entre els actes programats, es recupera la tradicional processó d'homenatge a la imatge del Sant Crist pels carrers de la ciutat el dimarts de Pasqua. Una tradició que havia estat suspesa els darrers dos anys. 

Abat Gasch: “Gràcies, Toni, per tant!”

  Record del P. Abat Manel Gasch al seu estimat amic, el bisbe Toni Vadell Ferrer Arriba la notícia de la teva mort, Toni, aquest matí del 12 de febrer. No per esperada, és menys colpidora. Totes aquestes setmanes pensava a escriure alguna cosa sobre la nostra amistat, fins i tot havia tret del meu arxiu personal les quinze cartes que ens vam enviar entre el 1997 i el 2002, però em negava a escriure res mentre encara hi fossis. No sé si aquestes paraules serviran d’alguna cosa, però he sentit l’impuls de dir-les.

La Fundació 'la Caixa' renova el conveni de beques de l'Escolania de Montserrat

(Fundació 'la Caixa') CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació 'la Caixa', ha renovat el conveni de col·laboració amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025, per mitjà del qual formalitza el seu suport al Programa de Beques de l’Escolania de Montserrat. Aquest és el setè any que l’entitat contribueix, amb la seva aportació econòmica, en el desenvolupament del Programa de Beques de l’Escolania.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC