Vés al contingut

notícies relacionades

La Jornada Sant Jordi fa potència de la vulnerabilitat

(Laura Mor –CR) Quinze anys de complicitats eclesials compartides. Quinze anys teixint xarxa per una Església sensible als qui més pateixen i compromesa amb el món social i polític. La Jornada Sant Jordi va omplir el dissabte de pensament i de diàleg. Aquesta edició, de la mà de la teòloga Pepa Torres i del filòsof Josep Maria Esquirol. La primera, amb les lluites que busquen alliberar i cuidar la persona. El segon, sobre la capacitat de commoure’s i de ser ferits que conformen la condició humana.

El jesuïta Pep Baquer fa una mirada crítica i amorosa sobre l'homosexualitat a l'Església

(Laura Mor –CR) Per una Església més evangèlica i compassiva, on totes les orientacions sexuals se sentin acollides. Així s'ha presentat el llibre La parella humana del jesuïta Josep Baquer aquest dimarts al vespre al Casal Loiola de Barcelona en una sala plena de gom a gom. Més d'un centenar de persones s'han reunit per conèixer un text que s'emmarca dins d'un “diàleg intraeclesial” i que neix com una opció de consciència.

“Vull perdonar, però no puc”

(Laura Mor –CR) Què ho fa que després d'una agressió no acabem de guarir les ferides internes? Què implica realment demanar perdó i perdonar? Des del diàleg entre la psicologia i l'espiritualitat hi ha camí per recórrer. És tot un procés que desafia la reacció natural de venjança per encarar la vida amb esperit constructiu.

Qui era Isa Solà?

(CR) Qui era Isa Solà, la missionera de Jesús-Maria que va ser assassinada a Haití aquest setembre? Va quedar-se a Haití després del terratrèmol del 2010. Abans havia estat catorze anys a Guinea Equatorial. Però darrera d'aquestes dades biogràfiques hi ha un camí personal d'una dona forta i profunda, amb gran vitalitat i sentit de l'humor, i també amb una especial sensibilitat artística.

“Cal obrir-nos a la consciència que Déu parla a tothom”

(Laura Mor –CR) La meditació centrarà el IX curs de formació interreligiosa, que tindrà lloc a Montserrat aquest estiu. El grup de Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) ofereixen cinc dies perquè tota persona “sensible a la saviesa universal” pugui aprendre i compartir diferents fonaments de fe. La convocatòria s'adreça especialment a monjos i monges compromesos en el diàleg interreligiós.

Veure la fe