Vés al contingut

notícies relacionades

Crisi de violència a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Sudan del Sud, el país més jove del món, està vivint una escalada de violència, coincidint amb el cinquè aniversari de la independència del país. Aquests últims dies, centenars de persones –població civil i forces de pau de l'ONU– han mort i milers han estat desplaçades internament dins de Juba, la capital, augmentant el temor que el país estigui a punt de caure en una guerra civil.  

La revista 'Estris' dóna la volta a l'austeritat

(Estris) En el nou exemplar de la revista Estris proposen amb un to diferenciat i optimista una reflexió del concepte d’austeritat com a valor associat a la creativitat i al bon ús dels recursos. Tenint en compte que el concepte presenta encara cert rebuig per part de la societat de la crisi i les retallades, els col·laboradors aprofundeixen en l’essència de la paraula i les oportunitats que aquesta ofereix als que la volen dur a terme.

"Un jesuïta al Sudan del Sud es fa entenedor: és una figura nítida i radical"

(Laura Mor –Raimat) Són conscients que "no només és una situació de pobresa, és una situació de guerra". Però el compromís i l'empenta de molts han superat la impotència que poden generar algunes realitats catalogades de "llunyanes". Els alumnes del Col·legi Claver de Jesuïtes Lleida han impulsat Jambatan, un projecte que abraça tota la comunitat educativa per contribuir en la millora de l'educació en un camp de refugiats a Maban, al Sudan del Sud.

Formació de mestres i atenció als més vulnerables, prioritats del JRS a Sudan del Sud

(Jesuïtes) El Servei Jesuïta als Refugiats (JRS), organització de la Companyia de Jesús que treballa servint i acompanyant desplaçats i refugiats arreu del món, és present al camp de refugiats de Maban, al Sudan del Sud, on porta a terme diversos programes centrats, especialment, en l'educació i l'atenció a les persones més vulnerables.  

recull de notícies

Veure la fe