Vés al contingut

notícies relacionades

lucia-caram-urc

Lucía Caram: “Cal obrir portes i no tenir por”

URC | La religiosa dominicana del Convent de Santa Clara de Manresa, Lucía Caram, ha estat l'encarregada d'iniciar el curs de formació 2022-2023 de la Unió de Religiosos de Catalunya amb una xerrada aquest dimecres. El tema de fons ha estat com viure esperançats en les actuals circumstàncies que estem vivint. En la xerrada 'La vida religiosa com a profecia d’esperança en un món canviant i complexa' ha assegurat que "cal obrir portes i no tenir por".

El Papa agraeix a Lucía Caram la seva tasca amb els refugiats d'Ucraïna

(CR) "Els vull fer arribar el meu agraïment per tot el que estan fent per la gent d'Ucraïna". Aquestes són les paraules que ha dirigit el papa Francesc a la Fundació del Convent de Santa Clara, impulsada per sor Lucía Caram, i als voluntaris de Caixa Bank. Ho ha fet amb un vídeo que Caram ha difós aquest dissabte per les xarxes socials. El Papa assegura que estan donant "un testimoni d'alta humanitat" per la seva tasca amb la gent d'Ucraïna, els refugiats i els infants. "Gràcies de tot cor", diu en el vídeo.

Sor Lucía Caram obre un nou corredor humanitari a Ucraïna

(Convent de Santa Clara) L'ONG Mensajeros de la Paz amb el pare Angel Garcia i la Fundació del Convent de Santa Clara amb sor Lucía Caram juntament amb voluntaris de Caixa Bank s'han desplaçat a Ucraïna aquest dimecres per obrir un nou corredor humanitari entre Ucraïna i Espanya. El viatge ha servit per portar noves ambulàncies als hospitals d'Ucraïna i per traslladar a persones malaltes que no puguin ser ateses a causa del conflicte. S'espera que l'avió privat amb els refugiats ucraïnesos arribin a l'aeroport de Barcelona aquest divendres. 

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

Taula rodona per abordar les noves formes de solidaritat amb sor Lucía Caram

(Inspiració 2022) Sor Lucía Caram i les activistes socials Elba Mansilla i Rosa de Paz participaran a la taula rodona que organitza ‘Travessa cap al 2022’ sobre ‘Societats, noves formes de solidaritat i d’acció ciutadana’. Serà el proper dijous 14 d’octubre a les 19 hores a l’auditori de la UManresa, Fundació Universitària del Bages.

Més de 126.000 kits per a escolars en situació de vulnerabilitat

(Fundació "la Caixa") Davant les grans dificultats generades per la pandèmia, la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, a través de la seva Acció Social, col·laboren conjuntament i donen aquest any un total de 126.512 kits de material escolar a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat de tot Espanya. Una campanya que va conèixer el Papa Francesc durant la trobada amb la priora del convent de Santa Clara de Manresa, Lucía Caram, el 16 de setembre.

Lucía Caram: “A Catalunya la pobresa infantil és estructural i greu”

(Jordi Llisterri-CR) “No us porto bones notícies, ni són bons temps per a la infància i la família”. Així ha valorat la dominica Lucía Caram la situació de la pobresa infantil a Catalunya per justificar la implicació de tot tipus d’institucions per erradicar-la. Després d’anys de crisi, “a Catalunya la pobresa infantil és estructural i greu”.

8M a Santa Anna: fins que no sigui necessari un Dia Internacional de la Dona

(M. Victòria Molins) A l'Hospital de Campanya de Santa Anna ens hem unit aquest divendres a la diada del 8 de març amb una pregària en la qual han estat les dones i només les dones les protagonistes. Per fer honor a la veritat, amb el beneplàcit dels nostres capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans, que ens donen suport en tot.

panoràmica

Veure la fe

podcasts