Vés al contingut

notícies relacionades

El Govern impulsarà l’acord ‘Religions per la llengua’

(CR) Aquest dijous s’ha fet públic el paquet de mesures del Govern per impulsar el català en els diferents àmbits del Departament de Justícia, que inclou la tasca de la Direcció General d’Afers Religiosos. Consideren que la llengua és una eina d’integració social de primer ordre i que cal consolidar-la també entre els col·lectius religiosos.

La consellera Ciuró convida el Papa a Catalunya per commemorar els 500 anys de l'estada i la conversió de sant Ignasi de Loiola

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha convidat aquest diemcres el papa Francesc a “visitar Catalunya per commemorar els 500 anys de l’estada i la conversió que va fer sant Ignasi de Loiola al nostre país”. La titular de Justícia ha mantingut aquest matí una “molt emotiva” audiència amb el pontífex amb motiu del viatge que ha fet a Roma per presentar el documental El Camí Ignasià a la Filmoteca Vaticana.

“La llibertat religiosa no és un dret opcional, és un dret fonamental”

(Laura Mor –CR) Cita ineludible per a acadèmics, líders de comunitats i especialistes en el món de les religions. Aquest dijous la consellera Lourdes Ciuró i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, han inaugurat a Barcelona el primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. S’espera que la trobada tingui continuïtat cada dos anys.

El Departament de Justícia coordinarà els actes institucionals dels 500 anys de Sant Ignasi a Catalunya

(Departament de Justícia) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat dijous, en el marc de la seva primera visita institucional a la ciutat de Manresa, que el Departament de Justícia assumirà la coordinació institucional dels actes commemoratius dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Catalunya, “una efemèride que és beneficiosa per a la ciutat d

El Memorial Cassià Just reconeix el compromís cristià amb els Drets Humans

(Jordi Llisterri –CR) La sala d’actes del Palau de la Generalitat ha acollit aquest dijous el lliurament de la 8a edició del Memorial Cassià Just que promou la direcció general d’Afers Religiosos. Com ja s’havia anunciat l’any passat, sense que es pogués fer el lliurament, el premi ha estat per Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (FIACAT), una entitat ecumènica que treballa per l’abolició de la tortura i la pena de mort.

L’humanisme de l’obra de Judit Colell rep el Premi de la Mostra de Cinema Espiritual

(Jordi Llisterri –CR) “Sovint hem entès que ser genial és ser un dèspota. En canvi tothom qui treballa amb ella se sent tractat amb humanitat, amor, respecte i al mateix nivell”. Així ha glossat l’actriu M. Pau Pigem la manera de treballar de la directora Judit Colell que aquest dimarts ha rebut el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Una idea que també ha expressat l’actriu Aina Clotet.

Inaugurada la 18a Mostra de Cinema Espiritual

(Afers Religiosos) La seu de la Filmoteca de Catalunya a Barcelona ha acollit la inauguració de la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest dimarts a la tarda. L'acte ha comptat amb la presència de la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; i el presentador i conductor del cinefòrum, Cami Ungureanu.

Veure la fe