Vés al contingut

notícies relacionades

pare-botam-2022

El caputxí Joan Botam, premi Memorial Cassià Just 2022

DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA | La Direcció General d’Afers Religiosos ha atorgat el 9è Memorial Cassià Just al pare Joan Botam i Casals, sacerdot caputxí, pel seu compromís al llarg de tota la vida en la defensa de les llibertats civils i dels drets fonamentals. La cerimònia de lliurament del premi està prevista per a principis del 2023.
ciuro-gran-igualada

Igualada inaugura l'alberg Cal Maco que acollirà pelegrins del camí ignasià

GENERALITAT DE CATALUNYA | La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han inaugurat aquest divendres la remodelació de l’alberg i centre d’acollida de visitants Cal Maco, a Igualada. L’alberg, que ha estat rehabilitat per l’Ajuntament d’Igualada, està dissenyat com un espai per atendre i acollir els pelegrins que fan el Camí Ignasià i el de Sant Jaume, en el seu pas per Igualada, i també per allotjar els visitants de la ciutat.

El Govern impulsarà l’acord ‘Religions per la llengua’

(CR) Aquest dijous s’ha fet públic el paquet de mesures del Govern per impulsar el català en els diferents àmbits del Departament de Justícia, que inclou la tasca de la Direcció General d’Afers Religiosos. Consideren que la llengua és una eina d’integració social de primer ordre i que cal consolidar-la també entre els col·lectius religiosos.

La consellera Ciuró convida el Papa a Catalunya per commemorar els 500 anys de l'estada i la conversió de sant Ignasi de Loiola

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha convidat aquest diemcres el papa Francesc a “visitar Catalunya per commemorar els 500 anys de l’estada i la conversió que va fer sant Ignasi de Loiola al nostre país”. La titular de Justícia ha mantingut aquest matí una “molt emotiva” audiència amb el pontífex amb motiu del viatge que ha fet a Roma per presentar el documental El Camí Ignasià a la Filmoteca Vaticana.

“La llibertat religiosa no és un dret opcional, és un dret fonamental”

(Laura Mor –CR) Cita ineludible per a acadèmics, líders de comunitats i especialistes en el món de les religions. Aquest dijous la consellera Lourdes Ciuró i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, han inaugurat a Barcelona el primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. S’espera que la trobada tingui continuïtat cada dos anys.

El Departament de Justícia coordinarà els actes institucionals dels 500 anys de Sant Ignasi a Catalunya

(Departament de Justícia) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat dijous, en el marc de la seva primera visita institucional a la ciutat de Manresa, que el Departament de Justícia assumirà la coordinació institucional dels actes commemoratius dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Catalunya, “una efemèride que és beneficiosa per a la ciutat de Man

El Memorial Cassià Just reconeix el compromís cristià amb els Drets Humans

(Jordi Llisterri –CR) La sala d’actes del Palau de la Generalitat ha acollit aquest dijous el lliurament de la 8a edició del Memorial Cassià Just que promou la direcció general d’Afers Religiosos. Com ja s’havia anunciat l’any passat, sense que es pogués fer el lliurament, el premi ha estat per Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (FIACAT), una entitat ecumènica que treballa per l’abolició de la tortura i la pena de mort.

Veure la fe