Vés al contingut

notícies relacionades

Què és la Divali?

(Lucía Montobbio –CR) La Divali és un festival hindú que dura cinc dies, és la festa més popular i celebrada per la comunitat hinduista. També és seguit per sikhs i jainistes. Si fem cas del calendari gregorià, la Divali se celebra entre finals d’octubre i principis de novembre. Depenent de l’any pot variar el dia segons la posició de la lluna, però cal que sigui una nit de lluna nova. Aquest 2021 la Divali cau en 4 de novembre. 

“Encenem a la finestra de casa una llum per l’esperança”

(Laura Mor –CR) “No ens podem permetre, en aquests moments de dolor, d’incertesa i de desorientació, perdre l’esperança”. Amb motiu de la solemnitat de l’Anunciació de Jesús, el plebà de Montblanc, Simó Gras, fa una crida a fer d’aquesta data “un punt d’inflexió”. Falten nou mesos per Nadal i l’Església catòlica celebra el dia en què l’àngel Gabriel visita Maria i li diu que tindrà un fill. L’esperança del món per als cristians. S’escau aquest dimecres, 25 de març. Un nou dia de confinament que la comunitat cristiana de Montblanc no vol, però, passar per alt.

Nous vitralls a la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei

(Parròquia Sant Miquel) Una nova imatge i configuració de l’espai, amb molta més llum, a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei. És el resultat de la instal·lació de 13 nous vitralls, corresponents a la façana (5 a cada costat del campanar) i 3 a la capella del Sant Crist. Han estat dissenyats per l’arquitecta molinenca Andrea Ortega, i realitzats per Vitralls Bonet de Barcelona, taller que ja va fer, des del 1952, la majoria dels vitralls de la parròquia.

panoràmica

Veure la fe