Vés al contingut

notícies relacionades

Manel Andreu, un ‘mestre’ i militant de l’església obrera

(Francesc Romeu) Ho recordava molt bé l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, en la celebració religiosa de comiat del Manel Andreu a la parròquia de Santa Maria del Taulat al barri del Poblenou de Barcelona aquest dimecres al migdia: “El Manel ha estat com un mestre de primària que ens ha ensenyat a tots què és això del compromís de l’Església amb el món obrer”.

Santa Teresa balla

(Obra Social "la Caixa”) Aquest dissabte arrenca la gira de l’espectacle de dansa Teresa (Ora al alma), amb motiu del Vè Centenari del Naixement de Santa Teresa de Jesús. Es tracta d’una obra inspirada en els diferents estats de l’oració teresiana que la mateixa santa Teresa explica en la seva autobiografia, El libro de la vida. L'espectacle arribarà a Barcelona a finals d’any.

Els jesuïtes actualitzen el diàleg entre fe i justícia

(Jesuïtes) Més de 85 persones d’arreu de l’estat espanyol participaran aquest divendres i dissabte a Barcelona a la primera jornada de pensament fe-justícia, que convoca el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i que comptarà amb una vintena d’experts com a ponents.

“Molts confien en mi perquè he patit el dolor”

(David Casals i Vila –CR) Va perdre les dues mans i un ull amb un paquet bomba. Les seves conviccions en contra de l'apartheid, el sistema de segregació per races vigent a Sud-àfrica fins al 1992, el van portar a haver d'exiliar-se i gairebé li van costar la vida. Enlloc de rancúnia i venjança, soté que ha procurat “cercar el perdó”, i per aquest motiu, ha dedicat els darrers vint anys de la seva vida a atendre les víctimes de la violència, primer del seu país, i després d'arreu del món.

panoràmica

Veure la fe