Vés al contingut

notícies relacionades

Esglésies mil·lenàries al Lluçanès

(Ramon Bassas –CR) La Fina Valldaura sempre em sorprèn. Ara m’assabento que és jutge de pau d’Oristà, el municipi de La Torre d’Oristà, que és d’on és. La coneixia perquè forma part de l’equip de L’albergueria, centre de difusió cultural del bisbat de Vic, “un lloc de diàleg i retrobament entre l’art i l’espiritualitat, un lloc d’acollida de diferents enfocaments i tendències que sovint es plasmen en exposicions o altres activitats”, segons la Fina.

El rastre de les canòniques i parroquials al Moianès i Lluçanès

(Catalonia Sacra) En els acollidors altiplans del cor de Catalunya, la repoblació impulsada per Guifré el Pelós a finals del segle IX es traduí immediatament en la consagració de temples nous -alguns d’ells en indrets on ja hi havia hagut una església anterior- i en la delimitació de parròquies al servei dels pobladors antics i nouvinguts.

Un estiu entre monestirs, ermites, esglésies, basíliques i catedrals amb Catalonia Sacra

(CR) Aquest estiu CatalunyaReligió serà més a la vora que mai del patrimoni cultural de l'Església al nostre país. De la mà de Catalonia Sacra els lectors podreu descobrir catedrals, basíliques, monestirs, esglésies i ermites gràcies a una sèrie d'itineraris guiats i a la recomanació de llocs d'especial interès que es podran visitar per lliure.

Veure la fe