Vés al contingut

notícies relacionades

“Hem de remoure els obstacles a la llibertat religiosa dels infants”

(Laura Mor –CR) La teoria de l’article 14 de la Convenció sobre els drets de l’infant de 1989 és clara. Però l’aplicació pràctica no sempre ho és tant i encara s’afronta amb diversitat de criteris. Què implica que els Estats respectin “el dret de l’infant a la llibertat de pensament, de consciència i de religió”? Quin és el rol dels pares a l’hora de garantir la llibertat religiosa dels seus fills i filles?

Cardenal Tagle: “La llibertat religiosa és una preocupació greu i urgent”

(U. Abat Oliba CEU) El cardenal Luis Antonio Tagle ha intervingut en un col·loqui sobre llibertat religiosa en el context de la propagació de la fe, organitzat per Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) i la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona. “Els nostres germans que no tenen llibertat religiosa, ofereixen el seu testimoniatge malgrat la seva falta de llibertat. Això ha d’avergonyir als que tenen llibertat d’exercir la seva fe, però decideixen no fer-ho.

Per què se celebra el Dia de la Fraternitat Humana el 4 de febrer?

(CR) “L'escalada de tensió i de preparació bèl·lica a les portes europees, la multitud de morts al Mediterrani, la infinitat de petites i grans violències quotidianes, que seguen vides i destrueixen el planeta, evidencien la necessitat d'educar, de reflexionar, de pregar i de treballar eficaçment per avançar cap a una cultura de pau i fraternitat”.

Augmenten els discursos d’odi contra la fe bahá’í a l’Iran

(CR) En els últims 6 mesos, de novembre de 2020 a abril de 2021, s’han registrat prop de 5.800 expressions d’odi, un 36% més que el mateix període de l’any anterior. La comunitat bahá’í torna a denunciar la situació “aberrant i alhora desconeguda” que viuen a l’Iran. Alerten dels efectes i les greus conseqüències sobre la població creient que poden derivar dels discursos d’odi i de difondre informació falsa.

“A Barcelona no s’agredeix la gent per les seves conviccions”

(Valentina Laferrara –CR) Khalid Ghali és Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l'Ajuntament de Barcelona, ​​una ciutat que acull una àmplia diversitat cultural i religiosa. Anteriorment, va ser coordinador de l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR), un servei de l'Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, que treballa a garantir el dret a la llibertat religiosa i de creença en la ciutat i en el qual totes les opcions de consciència siguin respectades en la vida ciutadana.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per l’equitat en la relació amb les religions

(Jordi Llisterri-CR) Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, l’equitat és l’adaptació de la norma jurídica a cada cas concret, per evitar una interpretació rígida dels preceptes legals. Un concepte que ha recollit Khalid Ghali, comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, al final de les jornades sobre llibertat religiosa que s’ha celebrat aquest dimarts a Gràcia.

panoràmica

Veure la fe