Vés al contingut

notícies relacionades

El Govern impulsarà l’acord ‘Religions per la llengua’

(CR) Aquest dijous s’ha fet públic el paquet de mesures del Govern per impulsar el català en els diferents àmbits del Departament de Justícia, que inclou la tasca de la Direcció General d’Afers Religiosos. Consideren que la llengua és una eina d’integració social de primer ordre i que cal consolidar-la també entre els col·lectius religiosos.

Griley: “Cal tornar a valorar el compromís de les religions amb el català”

(Laura Mor –CR) La feina de prevenció de conflictes i de diàleg constructiu porta associada una capa d’invisibilitat. No fa soroll i acostuma a tenir poca projecció. Però és imprescindible per a la cohesió social i té efectes tangibles a mig i llarg termini. Aquest és el marc de treball de la Direcció General d’Afers Religiosos, que des de fa un any encapçala la filòloga i lingüista Yvonne Griley.

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i

Afers Religiosos promou la difusió de terminologia religiosa en català a les xarxes

(Afers Religiosos) Des d’aquest diumenge, les xarxes socials de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) incorporen una nova secció setmanal. Es tracta d''El mot de la setmana', un apartat que té com a objectiu difondre la terminologia religiosa en català. Els mots són seleccionats en funció de la seva vinculació amb l’actualitat, la seva popularitat o la seva rellevància dins del vocabulari propi de cada tradició religiosa.

Mor Pere Riutort, precursor del català a l'Església valenciana

(Josep-Miquel Bausset) Amb sorpresa i amb tristesa he sabut que diumenge passat va morir l’amic Pere Riutort i Mestre, pedagog, filòleg i lingüista, catedràtic de didàctica de la llengua a la Universitat de València, autor del 'Llibre del Poble de Déu', de diversos materials per a l’estudi de la llengua i prevere capdavanter en la introducció del català a l’Església valenciana.

Marededeu! La nova normativa i el lèxic religiós

(Laura Mor –CR) El més-enllà, laical, teresiana, xaria, kirieleison o marededeu són alguns dels termes de l'àmbit de les religions que han patit canvis en la segona edició del Diccionari de la llengua catalana (DIEC2). Des del mes d'abril, la versió en línia del que es considera “el text canònic, normatiu i de referència” del català ja es pot consultar actualitzada. Incorpora la nova normativa ortogràfica de l'Institut d'Estudis Catalans, així com quaranta-sis entrades noves i més de dues-centes modificacions.

Què pensava mossèn Ballarín

(CR) No hi ha millor retrat de mossèn Josep Maria Ballarín que el que es fa ell mateix. Quan va complir els 90 anys la periodista Mònica Fulquet va publicar el llibre-entrevista Què pensa Josep Maria Ballarín. Recollim algunes cites que retraten la seva manera de ser capellà i la visió del país. Ser capellà

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe