Vés al contingut

notícies relacionades

Hilari Raguer: “Som humans i amb la pregària necessitem demanar”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El vespre de dijous 12 de març Catalunya Religió va decidir que la redacció treballaríem des de casa. Unes hores abans, al matí, vam visitar el monjo benedictí Hilari Raguer al monestir de Montserrat. Una conversa tranquil·la sobre la vocació religiosa i el sentit de la pregària per als cristians. Raguer explica també la relació entre el compromís irrevocable i la llibertat positiva.

Com és el cant a la Litúrgia de les Hores?

(Conferència Episcopal Tarraconense) Acaba d’aparèixer l’edició d' "El cant a la litúrgia de les hores", que correspon al volum 2 del Cantoral Litúrgic Bàsic que ha preparat la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a través de la seva Comissió Interdiocesana de Música, que presideix Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i encarregat de litúrgia per la CET, i que coordina Joan Baburés, delegat de

L'app del CPL inclou les celebracions pròpies de la Diòcesi de Mallorca

(Centre de Pastoral Litúrgica) El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) de Barcelona va posar en marxa, fa uns anys, una aplicació per a tabletes i mòbil per tal de poder resar la Litúrgia de les Hores en qualsevol lloc i moment. Des del mes de juny d'aquest any també podem pregar amb les lectures de la missa. A partir de l'actualització de l'app de l'1 de novembre, s'incorpora la Diòcesi de Mallorca i els propis dels Sants de la Diòcesi.

Formació sobre la Litúrgia de les Hores a Sant Feliu

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) La Litúrgia de les Hores va ser el tema de la IX Trobada dels Animadors de la Litúrgia, que va tenir lloc el passat dissabte 10 de novembre a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat. Organitzada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia del bisbat de Sant Feliu, hi van participar 84 persones, col·laboradors de les celebracions liúrgiques de 27 parròquies, provinents dels 9 arxiprestats de la diòcesi.

Mercè Solé: “Pregar amb els salms et fa sortir de tu mateix”

(Laura Mor –CR) Què aporten els salms a la pregària? Com van ajudar a Jesús? Quina importància tenen en la Litúrgia de les Hores? El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona ofereix un curs d'estiu amb la intenció d'aprofundir en aquesta pregària mil·lenària. Amb el títol ‘Tastar i conèixer la Litúrgia de les Hores’, la formació tindrà lloc del dilluns 3 al divendres 7 de setembre al Santuari del Miracle. Ja s'han obert les inscripcions.

panoràmica

Veure la fe