Vés al contingut

notícies relacionades

Qui són els ministres extraordinaris de la comunió?

(Laura Mor –CR) Sembla cada vegada més urgent reivindicar la seva figura. Són laics i laiques que distribueixen el pa i el vi consagrats a l'eucaristia. Reben el nom de “ministres extraordinaris” perquè el seu rol està supeditat a les situacions en què falla un capellà o un diaca. Però la gran majoria són col·laboradors regulars. La raó? Cada cop hi ha menys ordenacions.

El cas Ellacuría, per Jorge Galán, és “una història de sacrifici real que commou”

(Laura Mor –CR) “No quise hacer un libro religioso, ni político, ni centrado en los asesinos. Es una historia de humanidad”. El poeta salvadorenc Jorge Galán ha escrit la novel·la Noviembre per parlar dels jesuïtes assassinats de 1989 a la UCA, la Universitat Centreamericana de San Salvador. Un exercici de memòria històrica que li ha costat l’exili. Aquest dimarts ha presentat de nou el llibre a Barcelona, a la parròquia de Sant Medir.

"Els adolescents necessiten adults que mirin el futur amb tranquil·litat"

(Laura Mor –CR) "L'adolescència és una etapa apassionant, de passió amorosa i de passió de patir". El consultor pedagògic Juanjo Fernández s'expressa amb optimisme i franquesa quan es refereix a com "els adolescents són d'extrems" però que sempre "necessiten adults de referència que mirin el futur amb tranquil·litat".

“En els moviments socials hi ha una dimensió molt profunda”

(Laura Mor –CR) “Dins dels entorns eclesials sovint costa mirar fora”, assegura José Eizaguirre. Ell, però, ho ha fet. Té un peu en el camp religiós i un altre en els moviments socials i acaba de publicar Todo confluye a Desclée De Brouwer. L'autor ha preguntat per la vivència espiritual als infatigables del “un altre món és possible”.

Rovira Belloso: “Desitjo una religió més racional”

(Laura Mor –CR) “‘Sóc a casa de la meva tia i espero que els meus pares arribin. Arribaran?’ Com que sóc un infant penso que sí, que arribaran, però al mateix temps pateixo perquè encara no arriben”. Amb aquest “tot o res” el teòleg Josep M. Rovira Belloso explica la relació que lliga la persona amb Déu.

panoràmica

Veure la fe