Vés al contingut

notícies relacionades

L'Església convida a celebrar la Setmana Laudato Si', que torna a la presencialitat

(Moviment Laudato Si') Coincidint amb el Dia de La Terra celebrat aquest divendres, l'Església ha convidat a les comunitats catòliques de tot el món a participar en la Setmana Laudato Si' 2022. La iniciativa patrocinada pel Vaticà serà del 22 al 29 de maig i marcarà el retorn als esdeveniments presencials després de dues edicions amb activitats telemàtiques.  

Maristes Anna Ravell inicia un procés participatiu per millorar la sostenibilitat del centre

(Maristes) L'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona ha iniciat un procés participatiu per definir, valorar i millorar la sostenibilitat de l'escola. El projecte que lidera l'equip de pastoral del centre vol conscienciar sobre la necessitat de cuidar el planeta. També vol treballar el "cuidar-nos nosaltres mateixos a partir de la visió de l'ecologia integral plantejada pel papa Francesc a l'encíclica Laudato si'", expliquen des de l'escola.

La vall de Núria, terra de verges trobades i pastors

(Josep Gordi –CR) Per arribar a aquest santuari natural podem utilitzar el transport públic, és a dir, el tren fins a Ribes de Freser i després el cremallera que ens portarà a Queralbs. Tot just baixem del tren a Ribes de Freser de ben segur que notarem la frescor de la muntanya. Només cal canviar d’andana i ja podem enfilar-nos al cremallera que ens ha dur a Queralbs.

Marxa gabrielista pel clima

(CR) Alumnes i professors de l’Escola Sant Gabriel de Barcelona han sortit al carrer per fer explícit el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest dijous a la tarda han organitzat una marxa conjunta coincidint amb la Setmana de la Ciència i la cimera de Glasgow, la COP26, que ha tingut lloc les darreres setmanes.

Papa Francesc: “Demano que la COP26 doni respostes efectives”

(CR) La Cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic –COP26– s’ha iniciat a Glasgow aquest diumenge i s’allargarà fins al 12 de novembre. El papa Francesc ha aprofitat el final de l’Àngelus d’aquest diumenge per demanar “respostes efectives” que puguin oferir “una esperança concreta a les noves generacions”.

Barcelona ressitua l’emergència social i climàtica a l’agenda eclesial

(Laura Mor –CR) Unes branques d’olivera han expressat aquest diumenge el compromís de pau dels cristians amb la creació. Prop de vuit-centes persones de diferents confessions han pregat per renovar la “casa comuna” en la vigília de Sant Francesc d’Assís. Ho han fet a la basílica de la Sagrada Família, en una vetlla ecumènica extraordinària que força a replantejar l’agenda eclesial: els cristians han de treballar per la cura de la natura i ho han de fer plegats.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts