Vés al contingut

notícies relacionades

Omella: "No sóc la fada meravellosa que té una vareta màgica"

(Jordi Llisterri –CR) Segona part de l'entrevista amb Juan José Omella. El nou arquebisbe parla dels seus plans per Barcelona i diu que no en té perquè no és "la fada meravellosa que té una vareta màgica que farà els canvis". Explica que el nunci li va anunciar el nomenament a principis d'octubre i que després el papa Francesc només li va dir que el que havia de fer era "estimar la gent".

Omella: "Si hem d'anar descalços, anirem descalços"

(Jordi Llisterri –CR) La setmana vinent Juan José Omella arriba a Barcelona. I aquest dilluns hem anat a Logronyo a visitar el nou arquebisbe per fer-li una extensa entrevista. Deu dies abans de la seva presa de possessió a Barcelona, i en aquesta primera part de l'entrevista, explica com veu l'Església i el món. Parla del paper que creu que han tenir els cristians i del sentit que continua tenint avui la fe.

Omella de visita al Seminari de Barcelona

(CR) Aquest dimecres l’arquebisbe electe de Barcelona, Juan José Omella, ha fet una primera visita llampec a Barcelona. Després d’un primer contacte amb la Cúria Diocesana, ha dinat amb els seminaristes i formadors del Seminari Conciliar de Barcelona per poder-los conèixer. Al dinar al Seminari també l’han acompanyat el cardenal Lluís Martínez Sistach i el bisbe Sebastià Taltavull.

Benvingut, arquebisbe Omella

Divendres es va fer públic oficialment que Juan José Omella serà el nou  arquebisbe de Barcelona. La transcendència d’aquest nomenament va més enllà estrictament de l’Església de Barcelona.

Sistach: “Si el papa l’ha nomenat suposo que s’ha assessorat bé”

(Jord Llisterri –CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach ha començat agraint “al papa la confiança que m’ha manifestat prorrogant-me per tot aquest període” de més de tres anys en el seu mandat. Però no s’ha entretingut a intepretar el nomenament del seu successor. Aquest ha estat el to de la roda de premsa que s’ha fet aquest divendres a l’arquebisbat de Barcelona després que s'anunciés la designació de Juan José Omella com a nou arquebisbe de Barcelona.

Juan José Omella, "Per l'entranyable misericòrdia del nostre Déu"

(Jordi Llisterri -CR) El 1996 l'arquebisbe de Saragossa, Elías Yanes, era el president de la Conferència Episcopal Espanyola, en el sexenni encaixat entre l'era Suquía i l'era Rouco. Va ser el darrer període amb reminiscències taranconianes de la Conferència Episcopal fins l'arribada del papa Francesc. I és en aquest període d'una certa obertura que Juan José Omella és escollit bisbe auxiliar de Saragossa.

Omella: "Per què s'han fixat en mi?"

Carta al Poble de Déu que pelegrina a Barcelona A vosaltres, comunitat cristiana de l’Arxidiòcesi de Barcelona, gràcia i pau de part de Déu, Pare de misericòrdia, de Jesucrist, Salvador del món, i de l’Esperit que ens anima i enforteix en totes les nostres lluites i empreses. El Papa Francesc m’ha comunicat, a través del seu representant a Espanya, el Sr. Nunci, Mons. Renzo Fratini, el seu desig que sigui el successor de l’Arquebisbe de Barcelona, el Sr. Cardenal Dr. Lluís Martínez Sistach. I en el dia d’avui s’ha fet públic aquest nomenament.

Omella assumeix la seva etapa a Barcelona amb il·lusió, por i humilitat

(Laura Mor –CR) Aquest divendres, just després que el Vaticà fes oficial el relleu de Lluís Martínez Sistach, el nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha explicat des de Logronyo que afronta “amb il·lusió” el seu nomenament, tot i que també amb “amb una mica de por” pel fet de ser una diòcesi que no coneix.

panoràmica

Veure la fe