Vés al contingut

notícies relacionades

La Lliga de Montserrat, per la Diada: “L’Evangeli és un camí de llibertat i d’alliberament”

(CR) Els noms del bisbe Pere Casaldàliga i mossèn Manel Pousa han sonat avui a Montserrat, en la tradicional missa que promou la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat per la Diada Nacional de Catalunya. “Dues persones solidàries i compromeses, dedicades als més necessitats, homes plens de bondat, que tenien la força de l’Evangeli, la força dels que no s’aturen mai’. Montserrat ha acollit aquest 11 de setembre, de forma excepcional, l’eucaristia en record de les persones que hna lliurat la seva vida al servei del país.

Recuperar la jerarquia de valors

(Josep Miquel Bausset. Monjo de Montserrat) La pandèmia que estem patint degut al Covid-19, només s’explica per la pertorbació de la jerarquia de valors que al llarg dels anys hem fet els homes, ja que hem deixat els valors fonamentals que ens ajuden a créixer humanament i els hem substituït per altres paràmetres que ens han fet menys humans i que han fet malbé el planeta.

Centenari del pare Miquel Estradé

(Josep Miquel Bausset – Monjo de Montserrat) Aquest dissabte ha fet 100 anys del naixement del pare Miquel Estradé, monjo de Montserrat. Josep Estradé (aquest va ser el seu nom civil), que va néixer a Tarragona l’11 de gener de 1920, va estudiar uns cursos al Seminari de Tarragona i el 1942 entrà al monestir de Montserrat. Dos anys després va fer la professió temporal, el 1947 la professió solemne i el 1948 va ser ordenat prevere.   Un monjo català

Vida Religiosa: “El problema no és ser pocs, sinó ser insignificants”

(Josep Miquel Bausset / Monjo de Montserrat) Amb aquestes paraules el papa Francesc s’adreçà als preveres, religiosos i religioses, aplegats el 31 de març a la catedral de Rabat: “El problema no és ser pocs, sinó ser insignificants”. Mostren (com en la paràbola del llevat) que la importància de l’Església no es troba en el nombre o en la quantitat dels cristians, si som molts o pocs.

La Vida Consagrada, sense rebaixes

(Josep Miquel Bausset) Com cada 2 de febrer, festa de la Presentació del Senyor al Temple, l’Església ens convida a celebrar el dia de la Vida Consagrada, per tal d’agrair a Déu aquest carisma eclesial i alhora, per pregar pels homes i per les dones que, per mitjà dels consells evangèlics, volem seguir Jesús i construir el seu Regne. Enguany aquesta jornada té com a lema: “La Vida Consagrada, presència de l’amor de Déu”, ja que els consagrats i les consagrades acollim i compartim amb els altres, com un do, l’amor que el Déu Abbà vessa sobre nosaltres.

"Els cristians catalans volem una societat més justa"

(CR) Seguint una tradició centenària aquest 11 de Setembre també ha tingut la commemoració religiosa amb una missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La celebració, organitzada per Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha estat més concorreguda que anys anteriors amb més de 600 assistents. De fet, la celebració ha agafat més relleu els darrers anys.

Un missal en argentí?

(Josep Miquel Bausset) Un rumor que corre aquests dies pels cercles clericals (tot i que no sóc partidari de fer cas dels rumors) diu que l’arquebisbat de València està sospesant enviar a Roma, perquè siguen aprovats, els textos del Missal Romà en el valencià de Lo Rat Penat i no en la traducció que va fer l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, un text que continua “congelat” en algun calaix del palau arquebisbal del Cap i Casal.

panoràmica

Veure la fe