Vés al contingut

notícies relacionades

“Hi ha coses que no ensenyen ni la Bíblia ni l’Església, sinó els pobres i marginats”

(Cristianisme al Segle XXI) El passat dissabte 17 de març “Cristianisme al Segle XXI” celebrà la seva tercera sessió del cicle Espai Obert d’enguany, "Els fonamentalismes: increment i amenaces", al saló d’actes de Cristianisme i Justícia,  a càrrec de l’escolapi  Josep M. Montferrer. Substituí Jaume Botey, com a ponent, motiu pel qual, a fi de tenir-lo present enmig de tots, volgué una cadira buida al seu costat dret. La seva xerrada duia per títol “Com viure amb dignitat els canvis de paradigmes culturals i socials”.

"Aquest guardó és per tot el barri de La Mina"

(Escola Pia) El rector de la comunitat de l’Escola Pia a La Mina, Josep Maria Monferrer, ha rebut aquest vespre el premi Memorial Joan XXIII de la Pau, que lliura la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia. Aquest guardó reconeix sempre  “una persona fortament compromesa amb la pau i el desenvolupament humà.” 

L'escolapi Josep Maria Monferrer, Memorial Joan XXIII per la Pau

(Escola Pia) L'escolapi i pedagog Josep Maria Monferrer ha estat distingit amb el Memorial Joan XXIII per la Pau 2015, el premi de pau més antic de Catalunya. La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha reconegut a Monferrer “per ser una persona que viu i treballa per la gent del barri de la Mina des de fa 40 anys”.

"La història de Sant Adrià llegida des de la Mina"

(CR) Sant Adrià de Besòs té una llarga historia com a lloc de pas entre Barcelona i Badalona, les dues antigues ciutats de la zona. Josep Maria Monferrer, educador, no vol que aquesta història s'oblidi. És per aquest motiu que ha escrit ‘La historia de Sant Adrià llegida des de la Mina’. Aquest llibre vol aportar una lectura de la seva història llegida des de la Mina, una zona convertida en perifèria de dues ciutats en permanent conflicte, on eren expulsats aquells que cap de les dues ciutats volia.

Veure la fe