Vés al contingut

notícies relacionades

"El perill del franciscanisme és que quedi en coses populars"

(Glòria Barrete -CR) Són moltes les tradicions populars de casa nostra associades a Sant Francesc d'Assís. Sovint s'hi celebren aplecs i trobades en llocs on la petja del sant ha estat documentada, sovint a partir de rondalles, contes i alguns documents. A Barcelona, per exemple, la tradició de la història d'un corderet es recorda amb una placa retolada com a Placeta de Sant Francesc, a l'espai urbà que uneix el carrer de l'Aglà amb el d'Escudillers Blancs.

"Fem una caputxinada contra la pobresa"

(Glòria Barrete –CR) "Sant Francesc no podia resistir trobar algú més pobre que ell; no per caritat sinó per justícia", explicava Josep Manel Vallejo, caputxí, a l'inici de la xerrada Com eradicar la pobresa, organitzada aquest dijous al vespre als Caputxins de Pompeia de Barcelona.

"És necessari rememorar la figura de Sant Francesc, un referent de vida sòbria i fraterna"

(Glòria Barrete –CR) De totes les llegendes, tradicions i relats sobre el pas de Sant Francesc per terres catalanes només un document notarial a Girona en té constància. El document històric afirma que l'avi d'un novici va acollir a Sant Francesc a casa seva. Però és molt el llegat cultural que ha deixat a casa nostra. Què hi ha del cert del pas de Sant Francesc per Catalunya? quines fonts i testimonis existeixen?

Veure la fe