Vés al contingut

notícies relacionades

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny, als 92 anys d’edat. Tothom reconeixia i reconeix la el seu mestratge en el camp de la teologia. Va saber transitar amb competència, coratge i bon humor els camins de la Modernitat, un bon humor que, en el meu cas (jo em dedicava a investigar i a explicar el més enllà de la mort), li feia dir: sembla que hi hagis estat!

El documental de l’Església de l’antifranquisme omple l’Auditori de la Diputació de Tarragona

(Jordi Llisterri-CR) Èxit de crítica i públic en l’estrena del documental “Hereus d’un cardenal proscrit” que retrata el compromís de l’Església de Tarragona en la lluita per la democràcia i pels drets socials i nacionals. L’Auditori de la Diputació de Tarragona s’ha omplert aquest dijous al vespre per veure per primera vegada un testimoni imprescindible de la memòria històrica del país dirigit per la periodista Llúcia Oliva.

Mossèn Gil rep el títol de Fill Adoptiu de Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) "Em sento cofoi". Amb aquestes paraules de satisfacció i agraïment a la Corporació Municipal mossèn Josep Gil començava el seu parlament després de rebre el distintiu de Fill Adoptiu de la ciutat de Tarragona. L'acte es va celebrar dimarts al saló de plens de l'ajuntament.

Una Església més arrelada i transparent emmarca l’homenatge a Josep Gil

(Jordi Llisterri –CR/Poblet) “Si alguna cosa som és pel molt que hem rebut, perquè la nostra riquesa sempre ve dels altres, començant per Jesucrist Nostre Senyor”. Així agraïa el teòleg Josep Gil i Ribas l’homenatge cívic i institucional que ha acollit aquest dissabte el Monestir de Poblet.

panoràmica

Veure la fe