Vés al contingut

notícies relacionades

Les entitats laïcistes contra la classe de Religió islàmica per “adoctrinament”

(Jordi Llisterri -CR) Dimarts es va conèixer que el Departament d’Educació iniciarà un pla pilot amb quatre professors de religió islàmica a Catalunya per impartir per primera vegada aquesta assignatura en els centres públics. Les entitats laïcistes de Catalunya ja s’han oposat a aquesta mesura. Ateus de Catalunya, Europa Laica-Catalunya Laica i la Fundació Ferrer i Guàrdia consideren que s'utilitza els centres educatius “per ensenyar dogmes i fer proselitisme”.

L’Escola Concertada creu que es deixa els centres sols

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “No han consultat amb nosaltres, ens hem assabentat de les mesures en el moment que el conseller Bargalló feia la roda de premsa”, explica el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Miquel Mateo.

Deu anys del somni de FEDAC, el somni d’educar

(Jordi Llisterri -CR) Les 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata del Pare Coll fa deu anys que treballen juntes sota el paraigua de la fundació FEDAC. Aquest treball té continuïtat i futur seguint un somni. Així ho resumia el testimoni d’un professor: “El somni que neix dins teu: per crear un món millor creu en aquest somni”. Un somni per educar que és el punt de partida de qualsevol projecte educatiu i pastoral.

El conseller Bargalló vol un acord amb els bisbes sobre la religió a l’escola

(Jordi Llisterri-CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, vol arribar a “un acord amb les estructures jeràrquiques de l’Església” per implantar a Catalunya una assignatura de cultura religiosa per a tots els alumnes. En una trobada organitzada per Junts, un dels principals sindicats dels professors de Religió, Bargalló ha explicat ja ha mantingut algunes converses “amb un representant autoritzat de la Conferència Episcopal Tarraconense”.

Bargalló: “Les escoles catòliques que fan cultura religiosa ens ensenyen el camí”

(CR) El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha tornat a defensar públicament una assignatura de cultura religiosa a les escoles. Segons Bargalló “en algunes escoles d’ideari  cristià o catòlic en el nostre país l’assignatura de religió ja no és religió catòlica, ja és cultura religiosa”.  El conseller creu que aquestes escoles concertades “ens han ensenyat el camí a seguir” i que “aquest és el camí que l’escola pública ha de recollir”.

panoràmica

Veure la fe