Vés al contingut

notícies relacionades

taularodonavitAnima

Josep Cobo: “No es tracta d’actualitzar el llenguatge del cristianisme, sinó d’entendre’l millor”

ELOI ARAN –CR | En el marc de la 17a Jornada de Pastoral Educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), sota el lema 'vitAnima', ha tingut lloc la taula rodona sobre la temàtica 'Educar des de l’Evangeli al s.XXI'. En aquesta ocasió s'ha comptat com a moderadora amb la periodista Laura Mor, cap de comunicació de Vedruna Catalunya Educació, i, com a experts, tres autors amb obra publicada a Fragmenta Editorial: Joan Gómez, autor de Laïcitat, religions i prejudicis; Josep Cobo, autor de Anatomía del cristianismo i Oriol Quintana, autor de La mandra. Tots ells, per altra banda, han tingut relació amb el món educatiu, ja sigui assessorant centres educatius sobre diversitat religiosa, com a docent de filosofia, o dins de la càtedra de 'Pensament Cristià' a l’Institut Químic de Sarrià, respectivament.
eloi-aran-fecc

Eloi Aran: “L'educació en sortida és una invitació a l'acollida”

ROGER VILACLARA –CR | L'Escola Cristiana ja ha obert les inscripcions per a la 16a Jornada de Pastoral Educativa que tindrà lloc aquest divendres 10 de febrer al matí sota el lema 'Escolta l'ECO)). Treballem el Pacte Educatiu Global'. La jornada tindrà lloc al Centre Martí-Codolar de Barcelona i, després de dos anys, torna en el seu format presencial. Sobre el treball amb el Pacte Educatiu Global, el retorn de la presencialitat de la Jornada i el futur de l'Escola Cristiana en parlem amb el seu Cap d'Àrea d'Identitat i Missió, Eloi Aran. 

Quina ha de ser la pastoral educativa pel segle XXI?

(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) presenta la 14a edició de la Jornada de Pastoral Educativa. Amb el lema “Convida”, aquest acte adreçat a mestres, professors, pastoralistes i membres de direcció tindrà lloc del 15 al 19 de març a través d’una aula online, amb sessions en directe i altres asincrònics, és a dir que queden disponibles perquè els participants es connectin en l’horari que prefereixin.

Pastoral educativa, un tresor en gerres de terrissa

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) El passat divendres i dissabte tingué lloc a Barcelona la 13a Jornada de Pastoral Educativa va aplegar més d’un centenar de pastoralistes, mestres i professors de Religió al Seminari Conciliar de la capital catalana. Sota el lema "Portem aquest tresor en gerres de terrissa", perquè quedi ben clar que aquest poder incomparable ve de Déu, i no pas de nosaltres (2 Co 4-7).

La FECC organitza la 13a Jornada de Pastoral Educativa

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Els propers dies 7 i 8 de febrer, sota el títol "Portem un tresor per compartir amb tothom", el Seminari Conciliar de Barcelona acollirà la 13a Jornada de Pastoral Educativa, que organitza la FECC. Enguany la jornada inclourà dues ponències: "L’escola que teixeix un futur evangèlic", a càrrec de Pepe Laguna, i "Per una pedagogia del ser: desvetllar la propia vocació", a càrrec de Maria del Mar Galceran.

"Paraula de Mestre, sembradors d’Evangeli"

(FECC) Els passats dies 1 i 2 de febrer tingué lloc a Barcelona la 12a Jornada de Pastoral Educativa, que, sota el lema Paraula de Mestre, sembradors d’Evangeli (Mt 13,14), aplegà prop d’un centenar de pastoralistes i mestres i professors de Religió al Seminari Conciliar de la capital catalana.

Veure la fe