Vés al contingut

notícies relacionades

L’organista japonesa Izumi Kando tanca el Festival de proximitat de Montserrat

(Abadia de Montserrat) Dissabte 22 d’agost, a les 21h, es tancarà el Festival de proximitat amb el concert que donarà una dimensió internacional a aquest cicle. Anirà a càrrec de l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, que estarà acompanyada de Mireia Farrés a la trompeta.

La validesa de la guitarra en la litúrgia

(Jordi Llisterri-CR)  Els liturgistes mai han estat gaire partidaris de les guitarres a la missa. Tampoc ho era el pare Gregori Estrada, un dels grans compositors litúrgics de Montserrat. Però dins de la seva extensa obra el pare Gregori va compondre quatre salms responsorials per a guitarra que havien quedat en oblit.

El Festival Orgue de Montserrat continua innovant

(Jordi Llisterri-CR) La setena edició del Festival Internacional Orgue de Montserrat Abat Cassià M. Just (FIOM 2017) arriba aquest estiu amb un públic i un estil consolidat. Una consolidació i una continuïtat que el director del Festival, el monjo Jordi-Agustí Piqué deia en el presentació que "no és habitual a Catalunya". Aquest divendres es va presentar el programa de les quatre sessions d'aquest estiu.

Festival Orgue de Montserrat: aneu-hi amb temps per agafar seient

(Jordi Llisterri-CR) Si aquest estiu voleu tornar a assistir a un dels concerts del Festival Internacional Orgue de Montserrat, arribeu a la basílica una bona estona abans. Quan arriba a la sisena edició el Festival ja s'ha convertit en una cita de les nits d'estiu que omple la basílica amb tot tipus de públic, des dels fidels incondicionals de Montserrat fins als pelegrins dels circuits culturals. I de totes generacions. "Una proposta molt innovadora per a tot tipus de públic i de condició; fins i tot vénen famílies amb nens".

El Festival Orgue de Montserrat es consolida amb el gospel com a proposta innovadora

(Jordi Llisterri -CR) El Festival Internacional d'Orgue de Montserrat Cassià M. Just obre aquest dissabte la cinquena edició. En cinc anys aquest festival d'estiu ha aconseguit consolidar-se. Tot i que els concerts es fan el vespre a Montserrat, la basílica s'omple de gom a gom. I aquest any, segurament caldrà arribar-hi encara una mica abans per agafar seient.

Veure la fe