Vés al contingut

notícies relacionades

Joan Rigol: “La democràcia és un projecte de convivència”

(Laura Mor –CR) Contra el desprestigi de la política, més sentit de comunitat. És el mestratge de Jacques Maritain heredat per Joan Rigol. El recull en el llibre que acaba de publicar Viena Edicions i la Fundació Joan Maragall amb el títol Restaurar la política. A propòsit de Jacques Maritain.

Per una economia que es pregunti: “On és el teu germà?”

(Jordi Llisterri-CR) “L’economia sempre ha de fixar la mirada en l’altre”, com el text de la Bíblia, que la primera pregunta que formula en el Gènesi és ben directe: “On és el teu germà?”. Aquesta és una de les idees amb les quals el cardenal Joan Josep Omella va clausurar aquest dimarts el cicle sobre “La realitat social de la nostra economia” al Palau Macaya de Barcelona.

'Arrels cristianes de Catalunya' continua ben vigent

(Glòria Barrete –CR) "No sembla que el document tingui 30 anys, i en algunes de les afirmacions fins i tot sembla premonitori del que vivim en l'actualitat", ha afirmat el sociòleg, periodista i sociòleg, Salvador Cardús, en la taula rodona "Església i Catalunya: 30 anys de la carta pastoral Arrels cristianes de Catalunya" celebrada aquest dijous al vespre a les Cotxeres del Palau Robert i organitzada pel Memorial Bisbe Joan Carrera.  

“Estem vivint l’època més daurada en les relacions entre Catalunya i el Vaticà”

(Jordi Llisterri –CR) Una dotzena de cardenals i presidents de dicasteris vaticans han confirmat la seva presència el proper dijous 24 de novembre en la inauguració de l’exposició sobre Gaudí al Vaticà. També hi assistirà el president de la Generalitat, Artur Mas, i altres membres del Govern. Així s’ha avançat aquest dimecres al matí en la roda de premsa a la Sagrada Família de presentació de la mostra “Gaudí. La Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat”.

panoràmica

Veure la fe