Vés al contingut

notícies relacionades

Discernir els canvis del món actual

(Cristianisme al Segle XXI) Aquest divendres i dissabte, als jesuïtes de Casp, va celebrar-se el XI Congrés de «Cristianisme al segle XXI» que duia per títol Discernir els canvis del món actual.

David Fernàndez: "La pau s'aprèn, i si ho fem a la caputxina ens en sortim segur"

(Glòria Barrete –CR) "Igual hauríem d'haver trucat al pare Botam aquests últims tres anys de procés!". Amb aquesta complicitat i ironia l'ex diputat de la CUP i periodista, David Fernàndez, ha expressat la sintonia i admiració cap al caputxí Joan Botam en matèria de pau, però també en matèria de coratge i determinació col·lectiva.

Forcadell: "La tasca del pare Botam mereix l'agraïment de tot el poble català"

(Glòria Barrete —CR) Persona de diàleg, constructor de pau, defensor de la llibertat, dels drets fonamentals, home pacifista, cercador de la justícia social, amant de la natura, home de fe i compromès amb el seu país. Són moltes les definicions que acompanyen la figura de Joan Botam, el pare Botam, i que s'han pogut escoltar en l'acte de lliurament del premi ICIP 2015 celebrat aquest dimarts al Parlament de Catalunya.

Joan Botam: "El Concili va ser una assemblea per reconciliar-se entre els cristians"

(CR) El caputxí Joan Botam va ser escollit provincial durant la celebració del Vaticà II, el 1963. Creu que a Catalunya ja hi havia una bona predisposició per rebre el Concili. Ell mateix ja feia anys que estava implicat en la reconciliació entre els cristians de diverses esglésies, especialment amb els protestats. I el Concili "va ser una alenada definitiva" que recolza aquest treball.

El caputxí Joan Botam, Premi Constructors de Pau

(CR) Aquest dimarts la junta de l'Institut Català Internacional per la Pau ha decidit atorgar al caputxí Joan Botam el Premi ICIP Constructors de Pau 2015. El guardó reconeix el sacerdot "per la seva vinculació amb nombroses iniciatives per la pau i l'ecumenisme, i la defensa de la religió com a font de pau".

"L'Estat Islàmic no té res a veure amb l'islam"

(David Casals i Vila –CR) Es fa dir “Estat Islàmic” i sembra el terror sota els seus dominis. Malgrat això, els seus promotors ja han aconseguit un dels seus objectius. Que els mitjans de comunicació occidentals l’anomenin amb la denominació que ells proposen, "Estat Islàmic", una expressió que a més de pretensiosa suposa faltar la veritat amb els postulats que defensa l'islam.

60 anys del primer acte ecumènic a Catalunya

(David Casals –CR) Aquests dies se celebra la Setmana d'Oració per la Unitat dels Cristians, crida que anualment se celebra per pregar favor de l'ecumenisme, el diàleg entre catòlics, protestants i esglésies orientals. Aquest any aquesta setmana ecumènica a Catalunya és especial, perquè coincideix amb el 60è aniversari del primer contacte ecumènic.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe