Vés al contingut

notícies relacionades

'Cristianisme al Segle XXI' homenatja Núria Raventós i Jaume Botey

(Cristianisme al Segle XXI) El passat dissabte 28 d’abril, Cristianisme al Segle XXI va celebrar el “Debat a Sant Ildefons” que, aquesta vegada, era per homenatjar dos presidents de l’entitat traspassats el passat mes de febrer sense gaires dies de diferència: Núria Raventós i Blanc i Jaume Botey i Vallès. De Núria Raventós en parlà Rosa M. Tarrida, que es remuntà als orígens de “Cristianisme al segle XXI” a partir de la pregunta que es va fer a finals dels anys 90 M.

“Hi ha coses que no ensenyen ni la Bíblia ni l’Església, sinó els pobres i marginats”

(Cristianisme al Segle XXI) El passat dissabte 17 de març “Cristianisme al Segle XXI” celebrà la seva tercera sessió del cicle Espai Obert d’enguany, "Els fonamentalismes: increment i amenaces", al saló d’actes de Cristianisme i Justícia,  a càrrec de l’escolapi  Josep M. Montferrer. Substituí Jaume Botey, com a ponent, motiu pel qual, a fi de tenir-lo present enmig de tots, volgué una cadira buida al seu costat dret. La seva xerrada duia per títol “Com viure amb dignitat els canvis de paradigmes culturals i socials”.

Mor Jaume Botey, president de “Cristianisme al segle XXI”

(Lluís Busquets) Jaume Botey, nascut a Barcelona el 1940, ha mort aquest dijous al vespre. Tanca sobtadament una trajectòria immensa. Podreu dir adéu al Jaume a partir d'aquest issabte a les 12 del migdia i tot el diumenge al tanatori de l’Hospitalet-Ronda. L’acte de comiat serà el dilluns a les 10'30h. a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida a la plaça de l’Ajuntament d’Hospitalet.

 “El pecat és un fet relacional i no se’n pot parlar de manera aïllada"    

(Cristianisme al Segle XXI) El passat dissabte dia 11 de febrer, a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia dels Jesuïtes del carrer Casp, Cristianisme al Segle XXI va celebrar la quarta sessió del curs d’Espai Obert dedicat als 500 de la Reforma protestant amb una xerrada "La vivència psicològica del 'pecat' des del protestantime", a càrrec doctor en psicologia i pastor protestant Víctor Hernàndez de l’e

La corrupció: degradació ètica, social i política

(“Cristianisme al segle XXI”) Aquest dissabte, després de la seva Assemblea anual, “Cristianisme al segle XXI” va organitzar una taula rodona al saló d’actes de la parròquia de Sant Ildefons de Barcelonasota el títol: La corrupció: degradació ètica, social i política, arran del "Manifest contra la corrupció",

Cristianisme i Justícia proposa una sèrie de diàlegs entre un protestant i un catòlic

(Cristianisme i Justícia) A partir del proper 6 de febrer el president de la Comissió Permanent de l'Església Evangèlica Espanyola, Joel Cortès, i l'antropòleg i professor d’Història de la UAB Jaume Botey protagonitzaran una sèrie de diàlegs entre un protestant i un catòlic. Una proposta que arriba en el marc del 500 aniversari de la Reforma Protestant.

recull de notícies

Veure la fe