Vés al contingut

notícies relacionades

Es busca intel·lectual catòlic

(Jordi Llisterri-CR) Els intel·lectuals són substituïts per influencers o pel recompte de visites al Youtube. I els intel·lectuals cristians cada vegada són menys visibles. Però això no vol dir que avui no sigui possible articular un diàleg i un discurs intel·lectual cristià des de la raó i la creença.  Que no sigui possible recuperar la "dignitat intel·lectual del catolicisme".

La Fundació Joan Maragall reivindica la intel·lectualitat catòlica del segle XX

(Fundació Joan Maragall) L’últim monogràfic de l’any 2016 de la revista Qüestions de Vida Cristiana vol oferir, tal com reflecteix la seva editorial, “una petita constel·lació d’homes i dones de pensament, compromesos amb el seu temps i que, nodrits per la fe cristiana, van ser testimonis vius d’una intel·lectualitat audaç i crítica”.

V Trobada d’intel·lectuals i professionals catòlics a Poblet

(Poblet) Aquest cap de setmana, el 16 i 17 d’octubre ha tingut lloc al monestir de Poblet la cinquena trobada d’intel·lectuals i professionals catòlics. Aquest any l’encontre ha portat per títol "¿De què parlem quan parlem de pregar?". Com en ocasions anteriors la majoria dels assistents s’han trobat el divendres a les vespres monàstiques de l’església abacial del monestir. A les 8 del vespre van fer vint-i-cinc minuts de meditació cristiana en silenci a la capella de Santa Caterina i, a continuació, han assistit a la pregària de Completes de la comunitat. 

La trobada d’intel·lectuals catòlics a Poblet planteja quines novetats pot aportar el cristianisme en la societat actual

(CR) El 17 i 18 d’octubre d’enguany va tenir lloc a Poblet la quarta trobada d’intel·lectuals catòlics acollits per l'abat Josep Alegre i per tota la comunitat cistercenca. El tema de la trobada era explorar quina novetat o novetats pot aportar el cristianisme en la societat actual. La trobada va reunir unes vuitanta persones i va alternar moments reflexius i espais de pregària, meditació i convivència en un clima de calidesa i familiaritat molt especial.

panoràmica

Veure la fe