Vés al contingut

notícies relacionades

El bisbat de Vic nega haver immatriculat de manera arbitrària

(CR) En relació amb diverses informacions aparegudes als mitjans de comunicació, el bisbat de Vic ha negat les acusacions d'apropiació "fraudulenta" d'esglésies i béns. En un comunicat emès aquest divendres, el bisbat explica que les immatriculacions es van fer "d'acord amb les normes establertes" i que és un procés que "no es va fer de manera arbitrària".

Podeu llegir el comunicat íntegre a continuació:

L’Església immatriculada que no existeix

(CR) El bisbat de Girona ha fet un comunicat per aclarir la confusió que ha generat el llistat d’immatriculacions que ha publicat la Conferència Episcopal Espanyola. Entre els errors que afecten Girona i que detalla la nota, n’hi ha un de ben curiós: Sant Joan de Mollet, l’església parroquial de Sant Martí.

L’Església detecta un 7% d’errors en les immatriculacions que se li atribueixen a Catalunya

(Jordi Llisterri –CR) No és cert que l’Església hagi inscrit de manera incorrecta centenars de propietats, que se n’hagi apropiat indegudament i que ara hagi de tornar-les. El que han fet els bisbats és revisar la llista d’immatriculacions que ha elaborat el Ministeri de Justícia sobre les que es van realitzar entre 1998 i 2015. A Catalunya han detectat 294 errors. Són un 6,9% entre les 4.278 inscripcions al Registre de la Propietat per immatriculació durant aquest període.

Bisbe Vives: "L'Església no s'ha apropiat indegudament de cap propietat"

(CR) 3.722 immobles. Segons les dades publicades per la Generalitat de Catalunya aquest és el nombre de béns registrats per l’Església catòlica "sense que cap títol n’acredités la titularitat". Les immatriculacions, la primera inscripció d’un bé o finca en el Registre de la propietat, s’haurien donat entre 1946 i 2015 seguint la legalitat vigent. Són dades que el Departament de Justícia ha fet públic aquest dijous en roda de premsa.

L’arquebisbat de Barcelona, ben tranquil sobre les seves immatriculacions

(Jordi Llisterri-CR) L’arquebisbat de Barcelona dorm ben tranquil pel que fa al procés que ha seguit els darrers anys immatriculant diversos immobles que fins ara no estaven inscrits al Registre de la Propietat. En concret entre 1998 i 2014 va realitzar 51 immatriculacions, la majoria corresponents a temples que clarament havia posseït de manera pacífica i pública durant segles. Els exemples són la Catedral de Barcelona, les basíliques de la Mercè, de Santa Maria del Mar, del Pi i dels màrtirs Sants Just i Pastor, o la mateixa seu del bisbat.

Ens està robant, l’Església?

(Antoni Matabosch-La Vanguardia) Els darrers temps se senten moltes veus que acusen l’Església catòlica d’apropiarse, saquejar, robar, milers de propietats que no eren seves (solars, camps, pisos, esglésies, cases, etcètera) inscrivint-les al Registre de la Propietat sense tenir cap títol de propietat (la primera inscripció s’anomena immatriculació).

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC