Vés al contingut

notícies relacionades

Picanyol, l’home que va dibuixar Déu

(Toni Matas –CR) Fa uns anys la Paula, filla del filòsof Josep Cobo, em va veure pel carrer i va dir: “Mira, pare, l’home que va escriure la Bíblia!” i ens vam fer un panxó de riure. La Paula es referia al còmic de La Bíblia dels Nens que jo vaig guionar i en Picanyol va dibuixar. Tots els textos de La Bíblia dels Nens són citacions directes de la Bíblia, així que la meva feina va ser poc més que una concordança.

Mor Picanyol, il·lustrador de la Bíblia dels Nens

(CR) El juliol de 2020, després de quatre mesos de pandèmia, recordava que la frase “no tingueu por” apareix 365 vegades a la Bíblia. El dibuixant i guionista de còmics Josep Lluís Martínez Picañol, conegut com a Picanyol, ha mort aquest dijous amb 73 anys. Des de 2003 va començar a il·lustrar la Bíblia per a còmic infantil i en format DVD.

Mor l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà

(Laura Mor –CR) “Avui no he trobat cap full nou a la meva agenda. Deixo de viure entre vosaltes. Ara espero fer-ho a la dimensió anomenada cel, hostatge de l’amor absolut”. Aquest és el recordatori que va deixar escrit l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà Ribas, que ha mort aquest dimecres amb 82 anys. És autor de les il·lustracions de centenars de llibres de text i de llibres de literatura infantil i juvenil, molts també de temàtica religiosa. Salvà serà incinerat.

Antoni Daufí, el claretià que dibuixa l'Evangeli

(Claretians) Cada setmana el claretià Antoni Daufí il·lustra l’evangeli que pertoca aquell diumenge i el difon per correu electrònic. Situa els personatges en circumstàncies d’ara. “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”, diu. En aquest vídeo veiem el seu espai de treball: un petit despatx dins de l’habitació de la comunitat de Girona on viu.

El món de la catequesi homenatja Frederic Bassó

(CR) Tres entitats estretament vinculades a l’obra catequètica de Frederic Bassó Ubach li retran homenatge el proper dissabte 7 de novembre a Sant Ildefons de Barcelona. Aquesta parròquia, junt amb la Fundació Manel Bonet i la parròquia de la Bonanova recordaran la figura de qui va morir el 19 d’agost d’aquest any després de dedicar tota una vida al món de la catequesi.

panoràmica

Veure la fe