Vés al contingut

notícies relacionades

La llum de Nadal i de Hannukà coincideix a la Plaça de Sant Jaume

(David Casals -CR) La cèntrica Plaça de Sant Jaume de Barcelona ha estat aquest dissabte a la nit escenari de dues manifestacions religioses ben diferents. En una de les quatre cantonades de la plaça, la comunitat jueva ha celebrat Hannukà, més coneguda com la festa de les Llums. En una altra cantonada, el tradicional pessebre de Nadal que instal·la l'Ajuntament, aquest 2013 ambientat en els terrats de la ciutat de Barcelona.

Carles Duarte, nou copresident de CatalunyaReligió.cat

(CR) El poeta i gestor cultural Carles Duarte és el nou copresident del Consell Editorial de CatalunyaReligió.cat. Duarte substitueix a Ignasi Garcia i Clavel, que el passat desembre va presentar la renúncia per la seva incorporació com a director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. Josep Maria Carbonell continua com a copresident del Consell Editorial amb Carles Duarte.

Núria de Gispert: “Cal atorgar un espai preferent al fet religiós”

(Jordi Llisterri- CR) “Creiem en la llibertat religiosa i de consciència i en la seva garantia en tota societat democràtica que aprecia la pluralitat. I creiem que cal atorgar un espai preferent i no pas residual al fet religiós”. Així va obrir la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la Jornada sobre “Identitat, harmonia interconfessional i social” que es va celebrar dimecres passat i va “reivindicar la dimensió espiritual i transcendent de les persones”.

L’extraordinària producció del llibre religiós en català

(CR) La salut del llibre religiós en català és excel·lent per la diversitat i qualitat de la seva producció. Aquest és el diagnòstic de la taula rodona celebrada dilluns passat a la Llibreria Claret de Barcelona per commemorar els deu anys de l’exposició Germinabit a Roma.

“Amb Germinabit ens vam fer sentir a Roma”

(Jordi Llisterri - CR) Aquest dimarts 13 de setembre es compleixen deu anys de la inauguració a Roma de l’exposició “Germinabit. L’expressió religiosa en llengua catalana al segle XX”. La inauguració va estar a punt de no celebrar-se per les incerteses que va generar l’atemptat a les Torres Bessones, però finalment es va tirar endavant i durant cinc setmanes el Palazzo della Cancelleria va acollir la mostra i diversos actes culturals.

Veure la fe