Vés al contingut

notícies relacionades

L’iftar és molt més que un àpat calòric

(Miquel Codolar –CR) Exultant. Així estava aquest dimarts al vespre el president del centre cultural islàmic Al-Tauba de Cornellà de Llobregat, Larbi Cherki Zair. Estava a la porta de la mesquita, saludant els qui anaven arribant. Dos anys després ha pogut tornar a convidar algunes personalitats per celebrar l’iftar, l’àpat comunitari amb el qual els musulmans trenquen el dejuni diari. 

Comença el ramadà

(Lucía Montobbio –CR) Aquest dissabte comença una de les festivitats més importants per a la comunitat musulmana: el ramadà. Enguany, cau a la primavera. La festa convida a prendre cura de la dimensió espiritual de la persona. Durant el ramadà, la comunitat musulmana continua resant cinc vegades al dia (salat), com fa durant tot l’any. Tanmateix, hi afegeixen una altra pregària optativa a la nit (tarâwih) en què es llegeix una mica de l’Alcorà fins a completar-lo.

“Sembla menys Ramadà sense iftars comunitaris”

(Glòria Barrete –CR) Per segon any consecutiu la comunitat musulmana celebra el Ramadà en pandèmia i amb restriccions. El Ramadà, el novè mes del calendari musulmà, és el quart pilar de l’Islam. Un mes de dejuni en què la pregària s’intensifica i en què el trencament del dejuni, l’iftar, és moment clau per fer comunitat.

La Comunitat Islàmica de Montornès del Vallès ofereix un iftar solidari

(Islamcat) Quan falten pocs dies pel començament del mes del Ramadà, la Mesquita de Montornès Nord organitza una iniciativa per trencar el dejú durant aquests dies sagrats. Menjar i beguda seran repartits durant una hora abans de la oració del Maghreb. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar l’esmorzar al domicili de cada beneficiari, per tal de preservar les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Les virtuts de l’Iftar

(Jordi Llisterri -CR) El dejuni del Ramadà és ple de virtuts personals i comunitàries. Així ho transmetia el secretari general de la Federació Consell Islàmic de Catalunya, Mohammed Halhoul, als representats institucionals que van assistir aquest dimarts al vespre a l’Iftar de la mesquita de Cornellà.

Primera celebració conjunta de la Pasqua i l'Iftar al Raval

(Fundació Tot Raval) La Plaça dels Àngels acollirà el dijous 23 de maig a la celebració conjunta de l'Iftar i de la Pasqua. Una trobada impulsada pel Grup Interreligiós del Raval, que té com a objectiu contribuir al diàleg intercultural i interreligiós, a la trobada entre comunitats i al coneixement mutu del veïnatge. 

"El Ramadà no és només dejunar"

(Glòria Barrete –CR) Aquest dijous finalitza el Ramadà pels musulmans. Un mes que correspon al novè mes del seu calendari i que representa el quart pilar de l'Islam. Diàriament els musulmans dejunen durant hores i és a la posta de sol, que ells anomenen maghrib,  que trenquen aquest dejuni menjant, realitzant l'Iftar. És tradició per a les comunitats musulmanes reunir-se en grup pel trencament del dejuni.

Veure la fe