Vés al contingut

notícies relacionades

"Els gitanos destorbaven als nazis perquè ells sí que eren un poble d'origen indoari"

(Universitat Abat Oliba CEU) En el marc de la celebració del Dia Internacional per a la Commemoració de l'Holocaust, l'historiador i vicerector de la Universitat Abat Oliba CEU, Sergio Rodríguez, recorda que pràcticament la meitat de la població gitana de l'època va ser assassinada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. 

“El que passi a Israel i Palestina no ens ha d’impedir treballar junts contra l’antisemitisme i la islamofòbia”

(David Casals –CR) Els sondejos pronostiquen l’ascens del partit euroescèptic i xenòfob ‘Alternativa per Alemanya’ en les eleccions generals que se celebraran d’aquí nou mesos. Les polítiques d’asil a refugiats, sobretot fugitius de la guerra de Síria i majoritàriament de tradició musulmana, atien el fantasma de la intolerància al país que va planificar l’extermini del poble jueu i gitano fa més de 60 anys.

Les entitats jueves demanen al Parlament que freni la banalització del nazisme

(David Casals i Vila –CR) L'ús dels termes 'nazi' i 'Holocaust' en el debat polític s'ha incrementat en aquests darrers mesos. Per a les quatre comunitats jueves que hi ha a Catalunya i altres entitats econòmiques i culturals vinculades amb el poble jueu o l'Estat d'Israel, això suposa una "banalització" de crims contra la humanitat i, per això, han demanat al Parlament que actuï al respecte.

Veure la fe