Vés al contingut

notícies relacionades

Cuina de Setmana Santa. Per Divendres Sant, bunyols de bacallà

(CR) Continuem la sèrie de Cuina de Setmana Santa que ens ha preparat Bobby Cabral, xef del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes. En ocasió de Divendres Sant ens proposa cuina clàssica: bunyols de bacallà. Mentre que la connexió amb la cuina més medieval o antiga la trobem sobretot amb les espècies, amb el bacallà trobem una clara incorporació de cuina de més època moderna, dels segles XVII-XVIII.

Cuina de Setmana Santa. Per Dijous Sant, orelletes

(CR) Proposta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana. Enguany Catalunya Religió vol ajudar a comprendre com es viu Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant a partir dels fogons, del paladar i de la dimensió comunitària. El xef Bobby Cabral, del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, dels germans maristes, ha ideat tres plats per degustar aquests dies de Setmana Santa en família. Una petita sèrie culinària per viure el tridu pasqual.

Mor l’historiador i capellà Casimir Martí

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR) Aquest diumenge ha mort el capellà i historiador Casimir Martí i Martí a l’edat de 95 anys. Martí es va especialitzar en el moviment obrer i en la història religiosa dels segles XIX i XX. Formava part d’una generació irrepetible marcada pel Concili Vaticà II i que van liderar la dinàmica missionera de l’Acció Catòlica. Es va fer present en el món rural, obrer, empresarial, universitari i en el periodisme.

Mor Hilari Raguer, una referència d’Església i de país

(CR) Ha mort un 1 d’octubre. Hilari Raguer i Suñer ha estat una personalitat de referència per a l’Església i per al país. Monjo de Montserrat, historiador i catalanista, tenia 92 anys. En feia 65 que era monjo i 60 que s’havia ordenat sacerdot. “La llibertat s’ha d’exercir, si no, no és res.

Mor el monjo de Poblet Alexandre Masoliver, historiador de referència del monaquisme

(Jordi Llisterri-CR) El monestir de Poblet perd un dels seus grans intel·lectuals. Aquest dimarts ha mort als 85 anys el pare Alexandre Masoliver. Historiador de referència sobre el monaquisme a Europa i a Catalunya, va ser el bibliotecari del monestir de Poblet durant 27 anys i durant més de trenta director d’estudis. La missa i enterrament tindrà lloc aquest dimecres 19 de juny a les 17h a la basílica del monestir.

recull de notícies

Veure la fe