Vés al contingut

notícies relacionades

ramayana-gf222d6e6f_1280

Què és la festa Rama Navami?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | La majoria dels hinduistes tenen marcat el 30 de març al seu calendari. I és que celebren la Rama Navami, una festa que commemora el naixement de Rama, descendent del Déu Vixnu. La festa simbolitza el final dels nou dies del Chaitra Navarati i, per celebrar-ho, els fidels surten al carrer, disfressats de Rama i d'altres divinitats. 
makar-sankranti-festa-aliments

Què és la festa de Makar Sankranti?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | El dia de Makar Sankranti se celebra el 15 de gener i és una de les poques festivitats hinduistes que marca la rotació solar. La majoria de dates assenyalades al calendari hindú estan relacionades amb el moviment de la Lluna.
raksha

Què és el Raksha Bandhan?

Lucía Montobbio –CR | El Raksha Bandhan és una festa que celebren els hinduistes el dia de lluna plena del mes de Shravana, el cinquè en el seu calendari i que, en el nostre, correspon als dies que es troben entre els mesos d'agost i juliol. Enguany, el Raksha Bandhan se celebra concretament l'11 d'agost. En aquesta festa es recorda el vincle que hi ha entre els germans i les germanes.

Què és la Holi?

(Lucía Montobbio –CR) Aquest festival de colors se celebra el 17 i el 18 de març aquest any. És una festa de tradició hinduista. Gundicha Das, col·laborador del Temple Hare Krishna de Barcelona, explica que durant aquest dia tothom balla i celebra. “Es llencen colors els uns als altres que deixen pintats els vestits, les cares i els cossos dels participants, per això mateix la festa també rep el nom de festival dels colors”, diu.

Hinduistes: "En el fons de tot hi ha una oportunitat per créixer"

(Lucia Montobbio -CR) La comunitat hinduista interpreta el coronavirus com a reflex d’una societat que cada vegada es mostra més capitalitzada, més individualista. Així i tot, hi ha esperança donat que el que es pensi, faci, digui avui afectarà el futur pròxim. El treball espiritual individual s’ha alimentat de la soledat i la pau del confinament, i ara es torna cap a l’exterior per acompanyar els altres, per cercar l’harmonia amb l’entorn. Afirmen que la felicitat no es troba fora, i que el patiment sofert serà útil. Felicitat interior

La forma de turisme més antiga

(David Casals i Vila –CR) El pelegrinatge, el viatge religiós, és la forma de turisme més antiga, es troba en pràcticament totes les religions, i la darrera edició del calendari interreligiós que ha editat l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós recorre algunes de les destinacions més emblemàtiques, que repassem a continuació. Hinduisme: set ciutats santes

panoràmica

Veure la fe