Vés al contingut

notícies relacionades

Quan el dejuni és molt més que deixar de menjar

(Glòria Barrete –CR) Dejuni. Forma de penitència quant a menjars i begudes, comuna a moltes tradicions religioses. Aquesta és la definició que fa l’Optimot del mot dejuni.

On es fa classe de religió evangèlica i jueva a Catalunya?

(Lucía Montobbio –CR) Aquests dies s’ha sentit a parlar de l’inici de la classe de religió islàmica a centres educatius públics. Hi ha hagut polèmica entorn aquest pla pilot, tot i que es regeix per acords amb l’estat que fa anys que existeixen.

El president Torrent, pel pluralisme religiós

(Jordi Llisterri-CR) Per desena vegada el Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns l’acte institucional per commemorar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, una jornada instaurada per Nacions Unides i que a Catalunya promou el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

Forcadell: "La neutralitat de l'Estat no significa deixar de banda el fet religiós"

(Jordi Llisterri-CR) Si Catalunya esdevé un Estat o si s'emprèn una reforma del marc constitucional actual, ja hi ha una proposta per tractar el fet religiós. Aquest dimarts a la tarda es va lliurar oficialment a la presidenta del Parlament, com a màxima representant de la cambra legislativa catalana, el document "El fet religiós en la Catalunya del futur".

Més visibilitat, més testimoni i més unitat dels protestants catalans

(Jordi Llisterri –CR) El Consell Evangèlic de Catalunya celebra 35 anys. I el seu repte de cara al futur és aconseguir més visibilitat de la comunitat protestant, un testimoni més explícit de Jesucrist, i més pregària per a la unitat de les diverses denominacions i esglésies cristianes. Així ho van presentar aquest dijous en un acte commemoratiu al CaixaForum de Barcelona.

Per una laïcitat moderna

(Jordi Llisterri -CR) El 24 d'abril de 1931, deu dies després de la proclamació de la República, el president Francesc Macià va rebre una delegació de pastors protestants. Pocs dies després també van fer una visita a Lluís Companys, llavors governador civil de Barcelona. També hi ha altres detalls històrics que il·lustren que la presència de minories religioses a Catalunya no s'ha inventat amb l'onada migratòria dels darrers anys.

L'assistència religiosa a les presons, qüestió de dret i de dignitat

(Laura Mor –CR) “En medicina i salut l'espiritualitat es considera un element clau per a la recuperació de les persones. Si creiem que l'espiritualitat també és clau per a la rehabilitació i la reinserció dels presos a la societat, treballem-hi tots plegats”.

Els protestants comencen a desplegar l'assistència religiosa en els centres sanitaris

(Jordi Llisterri-CR) Un protestant, o una persona de qualsevol altra religió minoritària, fins ara també rebia assistència religiosa en els centres sanitaris. Però aquest servei responia a la bona voluntat d'un professional sanitari o del mateix servei d'assistència catòlic que pel seu compte s'adreçava a la comunitat protestant.

Veure la fe