Vés al contingut

notícies relacionades

L'economia de l'Església no és opaca

(Jordi Llisterri –CR) Aquesta és la setmana en la qual els bisbats catalans presenten els seus comptes anuals. Molt abans de la moda de la transparència ja ho feien. Des dels anys 80 se celebra la Diada de Germanor per donar compte dels ingressos i les despeses que tenen les diòcesis. En què es gasten els diners i d'on surten.

Un dinar de Nadal també amb les famílies refugiades

(Glòria Barrete –CR) El 25 de desembre de 1982 la Basílica de Santa Maria in Trastevere a Roma celebrava un sopar de Nadal especial. Eren vint comensals aquella nit, entre ancians, gent sense sostre i altres persones que la comunitat de Sant'Egidio coneixia. Catalunya ben aviat es va contagiar de la iniciativa i el 1986 seia a taula sis persones del carrer i quatre de la comunitat per celebrar el Nadal en família "no de sang, però sí família que viu plegada l'esperit del Nadal", afirma Xavier Vidal, de la comunitat Sant'Egidio de Barcelona.

La família franciscana celebra a Vic el 35 Aplec de Sant Francesc s'hi Moria

(Josep Gendrau –Franciscans) Dues-centes persones es van aplegar el diumenge 11 d'octubre a l'ermita de Sant Francesc s'hi Moria per celebrar el tradicional Aplec que recorda el pas de Sant Francesc per la regió catalana i, enguany, els 70 anys de la col·locació de la primera pedra de l'actual ermita.

Aquest diumenge, Diada de Germanor

(GIEC) Com cada any l’Església dedica un dia a fer una col·lecta extraordinària per a cadascuna de les Esglésies locals diocesanes.

Veure la fe