Vés al contingut

notícies relacionades

Què passa quan les fronteres es converteixen en murs?

(Justícia i Pau) Nova sessió del cicle de conferències 'Els dilluns dels Drets Humans', organitzat conjuntament amb Cristianisme i Justícia i Mans Unides. El proper dilluns es parlarà sobre 'Quan les fronteres es converteixen en murs. Com afecten els drets humans les polítiques migratòries d’Europa?'. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia.

Entitats cristianes amb els immigrants es mobilitzen pels refugiats

(CR) La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, que aplega des de l’any 2005 més d’una vintena de col·lectius i organitzacions, s’ha adherit a les mobilitzacions organitzades amb motiu de la propera Jornada Mundial del Refugiat que tindrà lloc el proper dia 20 de juny.

Entitats d’església demanen a Rajoy l’obertura de fronteres

(Justícia i Pau) Justícia i Pau Espanya, juntament amb Càritas, CONFER i el Sector Social de la Companyia de Jesús i les comissions d'aquestes que treballen amb els refugiats i migrants han enviat una carta al president en funcions, Mariano Rajoy, on li demanen que freni la deriva causada per al tancament de fronteres.

Les persones refugiades ja són aquí

(Jesuïtes) Fa dies que estem molt atents a l'arribada de les persones refugiades fixades per les quotes a Europa. Però encara no han arribat i no sembla que ho hagin de fer properament. Però hi ha una realitat realitat menys visible: les persones refugiades que ja són aquí. Cada setmana, entre 200 i 300 persones refugiades síries acostumen a arribar a la península provinents de Melilla, i entre 1500 i 2000 migrants subsaharians viuen als boscos de Nador, al Marroc, en condicions infrahumanes. 

"Beneeixo els immigrats que creuen la frontera i és com donar l'extremunció"

(Jordi Llisterri –CR) El franciscà Santiago Agrelo és el bisbe de les fronteres. Com a arquebisbe de Tànger coneix què representa la frontera entre el nord i el sud de les costes mediterrànies. No parla d'oïdes. I aquest dilluns ho explicava en l'acte inauguració de curs del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. L'Església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona es va omplir per escoltar-lo.

Servei Jesuïta als Refugiats: "Les fronteres estan matant gent"

(Servei Jesuïta als Refugiats) Sense una altra alternativa, les persones que fugen de la guerra i l'opressió tracten de posar-se fora de perill a Europa a qualsevol preu. Massa sovint, moren. Detenir aquesta tragèdia és totalment factible. Mitjançant la cooperació i la bona governança, els Estats europeus poden obrir canals legals i assegurances per als refugiats que arriben a Europa. Ara és el moment per a un model de visat humanitari europeu.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe