Vés al contingut

notícies relacionades

Mossèn Cardús, un bon pastor

(Eva Navarrete i Bachs –CR) Dilluns, a l’església de Santa Coloma de Marata, ens acomiadàvem de mossèn Josep Cardús, el Mossèn –com ens hi hem adreçat sempre– i, al final de la celebració, els qui vàrem prendre la paraula recordàvem i alhora reivindicàvem la seva figura de pare del poble i veí

Josep Cardús: “Si llegim l’evangeli d’una manera ideològica, l’espatllem”

(Laura Mor –CR/Marata) Capellà obert, d’esperit crític i arrelat al país, està convençut que Déu actua en les persones. “Siguin o no de missa”, diu. Hem visitat Josep Cardús i Grau (Terrassa, 1930) a casa seva. Un petit habitacle prefabricat, de planta baixa i altell. La porta és oberta fins les dotze de la nit: entra i surt gent contínuament. Va en cadira de rodes, però no li falta de res. Se sent ben atès i acompanyat. A Marata se l’estimen com si fos un més de la família.

Un documental i un llibre per una parròquia forjada des de baix

(Sant Francesc d'Assís de Bellavista) Aquest curs 2018-2019 la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Bellavista (Les Franqueses del Vallès) ha celebrat el cinquè aniversari de la seva fundació. Coincidint amb l'efemèride, el consell pastoral parroquial ha recollit la memòria viva de la primera comunitat cristiana al territori. A finals dels anys vuitanta, Bellavista és un barri de perifèria, format per famílies treballadores d'origen migrant. En aquest entorn es gesta una experiència creient singular.

Bon any des del barri de Bellavista, una església en sortida

(Laura Mor –CR) Caminar pel barri de Bellavista acompanyat dels parroquians de Sant Francesc d'Assís implica aturar-se a cada passa. Tenen coneguts arreu, als qui saluden amb espontaneïtat. No fan teatre. Estan acostumats a fer vida al carrer i se'n senten part. Coneixen les virtuts d'un territori que manté la convivència malgrat les adversitats. Amb aquest exemple d'Església en sortida, CatalunyaReligió.cat felicita als lectors el nou 2016 que comença.

Veure la fe