Vés al contingut

notícies relacionades

Nova neteja perimetral a Manresa amb joves en situació de vulnerabilitat

(Inspiració 2022) El grup Travessa cap al 2022 organitza una nova neteja perimetral a Manresa. Serà aquest dissabte i, en aquesta ocasió, es comptarà amb la col·laboració d'Ampans, una entitat que acompanya i dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat. Alguns dels joves d'aquesta institució també participaran de la iniciativa de Travessa 2022. 

Barcelona posa en joc el millor de cada tradició religiosa

(Laura Mor –CR) Tenien moltes ganes de retrobar-se. I han fet un sobreesforç per mantenir la iniciativa amb les restriccions per l’actual context de pandèmia. En un moment que demana allunyar prejudicis, cada comunitat religiosa s’ha sentit, més que mai, cridada a portar el millor de cada tradició. Els participants de la Nit de les Religions ho han explicitat en la cinquena edició celebrada aquest cap de setmana a Barcelona.

Vedruna: "Treballar cultura religiosa a l'aula és clau per assolir múltiples competències"

(Glòria Barrete –CR) Fa deu anys que les escoles Vedruna van replantejar els materials per treballar a les aules el fet religiós. Ho van fer per donar resposta a un canvi sociològic a Catalunya, així com per respondre millor a la diversitat d'alumnat a les seves aules. Aquest dijous la Fundació Vedruna Catalunya Educació ha presentat a l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura els materials de cultura religiosa de la xarxa de centres Vedruna.

Com enterren els seus morts les religions?

(Direcció General d'Afers Religiosos) El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el conseller delegat del Grup Mémora, Juan Jesús Domingo, i el director de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), Francesc Torradeflot, han presentat aquest dijous la guia plurireligiosa de celebracions funeràries 

Neix el primer diccionari de les religions en català buscant el consens de les diferents tradicions

(Laura Mor –CR) 1.427 conceptes diferents assignats a una o més d’una de les tradicions religioses amb més presència a Catalunya. Són els termes que recull el nou ‘Diccionari de les religions’ presentat aquest dimarts al Palau de la Generalitat i que és obra de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós editada pel Termcat i que ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos i la col·laboració de l’Obra Social "la Caixa".

recull de notícies

Veure la fe