Vés al contingut

notícies relacionades

pessebre-mateu-playmobil

Jesús neix a la presó

CR | Francesc Mateu interpreta cada any on hauria pogut néixer Jesús en el context actual. Aquest 2022, en el seu pessebre fet de figures de playmobil, Mateu fa néixer a Jesús a la presó. Una actualització del naixement que qüestiona el paper del sistema penitenciari actual.

Jesús neix, fill d’una parella de menors no acompanyats

(CR) Un Jesús que neix sense recursos ni papers, fill d'una parella de menors no acompanyats que ha fugit del seu país per trobar un futur millor. Aquesta és la interpretació que Francesc Mateu ha fet enguany del naixement de Jesús. Una actualització del naixement, fet de playmobils, que Mateu presenta en el seu ja famós i esperat pessebre particular.

Jesús neix fill d’una parella sense sostre

(CR) Francesc Mateu interpreta cada any on hauria pogut néixer Jesús en el context actual. Mateu reflexa aquesta actualització en un pessebre fet de playmobils. Aquest 2019 el naixement de Jesús és a la intempèrie, en una família sense sostre, que viu el part coincidint amb la nit del cens de les persones sense llar. La notícia és coberta en directa per una periodista, ajudant a una major sensibilització de la problemàtica.  Jesús neix fill d’una parella sense sostre #PlaymobilSenseSostre

Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria

El director d'Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, confronta cada any el relat del naixement amb l'actualitat social. Aquest 2018 el seu pessebre de Nadal fa néixer Jesús en un racó fosc de l'habitació de neteja de l'hotel Betlem. Maria és una “kelly” i treballa en condicions precàries com a cambrera d'habitacions d'un hotel. La narració d'aquest “Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria” compta també amb un vídeo animat.

600 inscrits al Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu

(Sant Joan de Déu) Francesc Mateu Hosta, Albert Sales, Dessirée García, Begoña Roman i Arcadi Oliveres són alguns dels ponents i talleristes del I Congrés de Solidaritat que convoca aquesta setmana Sant Joan de Déu. Uns 600 professionals, voluntaris i col·laboradors de més de 20 centres de l'orde hospitalari debatran sobre el model d’atenció i implicació ciutadana en l’acompanyament de les persones en situació vulnerable.

Veure la fe