Vés al contingut

notícies relacionades

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Dilluns de Pasqua

(CR) Dilluns de Pasqua, encara amb la ressaca del Diumenge de Resurrecció, la festa més important pels catòlics. Finalitzem avui la col·laboració amb el professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i doctor en comunicació i història de les religions.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Dissabte Sant

(CR) Dissabte Sant. Els cristians tenen avui un dia d'oració tot esperant la resurrecció de Jesús. És dia de reflexió i silenci. És la preparació per la celebració de la Vigília Pascual, plena de llum i esperança. Continuem avui la col·laboració amb el professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i doctor en comunicació i història de les religions.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Divendres Sant

(CR) Divendres Sant. Avui els cristians reviuen el drama de la mort de Jesús al Calvari. La creu segueix en peu com a signe de salvació i d'esperança. El Divendres Sant no se celebra l'Eucaristia. L'altar llueix sense estovalles, sense creu, sense espelmes ni flors.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Dijous Sant

(CR) Dijous Sant. Avui finalitza la Quaresma i s'inicia el Tridu Pasqual, el període en que es recorda la passió, la mort i resurrecció de Jesús, que va des del dijous sant fins a dissabte sant. Dos esdeveniments importants tenen lloc avui segons la Bíblia, l'últim sopar i el rentat de peus.

Cinema sobre Religions per a la Setmana Santa

(CR) La Setmana Santa és la commemoració anual cristiana de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús de Nazaret. És un període d'intensa activitat litúrgica dins les diferents confessions cristianes. Comença el Diumenge de Rams i finalitza amb la celebració del Diumenge de Resurrecció. Durant aquests dies a Catalunya i a d'altres indrets del món tenen lloc nombroses mostres de religiositat popular, destacant les processons i les representacions de la Passió.

Cinema i Religions, una proposta per a Setmana Santa. Diumenge de Rams

(CR) El cinema configura la imatge que moltes persones es poden fer del fenomen religiós i de les diverses tradicions religioses? A partir d'aquesta pregunta i intuïció va néixer la idea de realitzar una base de dades, un Fons Fimogràfic de les Religions, únic al món, que recull la producció filmogràfica mundial sobre les diverses tradicions religioses.

Veure la fe