Vés al contingut

notícies relacionades

La Diputació de Barcelona finançarà el condicionament del subsol de les places de Montserrat

(Abadia de Montserrat) La Diputació de Barcelona finançarà el condicionament del subsol de les places de Santa Maria de Montserrat, que contenen les restes dels elements arquitectònics –com ara parts de murs de pedra o arrencades d’arcs i voltes– del passat medieval del Monestir, i que calia preservar donada la seva importància històrico-arqueològica, per tal de posar-la en valor.

L'escola concertada, amb l'aigua al coll?

(Glòria Barrete –CR) El confinament ha paralitzat moltes coses que semblaven inamobibles i impossibles. Una d'elles, que l'escola es fes a distància i a casa. I s'ha fet durant més de dos mesos, però no sense complexitats, equilibris impossibles i el clàssic debat del pagament de quotes de les escoles concertades. Per què he de pagar la quota mensual si el meu fill no va a l'escola? La pregunta s'estenia com la pòlvora en moltes institucions educatives concertades, provocant en molts casos un seriós problema econòmic. Per què, quina és la situació de l'escola concertada?

El teixit associatiu català enforteix la interculturalitat i la convivència

(Obra Social “la Caixa”) Prop de 30.000 persones en situació de pobresa i risc de vulnerabilitat, principalment joves i persones immigrants, residents en zones d’alta diversitat cultural, seran les beneficiàries directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a 29 projectes impulsats per entitats que actuen a Catalunya i que tenen com a objectiu el foment de la convivència ciutadana intercultural, la participació social i el desenvolupament comunitari. L’import total destinat a aquests projectes és de 727.410 euros.

Les famílies denuncien que cada vegada es destinen menys recursos a l’escola concertada

(CR) La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL), han tornat a denunciar aquest dimecres en una roda de premsa l’infrafinançament que pateix l’escola concertada i la discriminació que aquest fet suposa per a les famílies.

Vídeo per denunciar que no es garanteix la gratuïtat de l'escola concertada

(FECC) Les escoles concertades denuncien en un vídeo la insuficiència del mòdul del concert educatiu. La llibertat d'ensenyament és un dret fonamental de la construcció i organització d'una societat lliure amb una estructuració política democràtica, on la pluralitat educativa és un valor volgut i defensat majoritàriament. La llibertat d’elecció de centre respon a aquesta voluntat i cal vetllar per evitar-ne les restriccions.

L'administració no "desvia" diners a l'escola concertada

Nota de les entitats titulars de les escoles concertades: Una actuació legal i objectiva  En relació a la notícia apareguda aquest dimarts al diari El Periódico, segons la qual “la Generalitat va desviar a l’escola concertada 81 milions de guarderies públiques” per a “gairebé la totalitat pressupostada el 2012 i el 2014”, hem d’afirmar el següent:

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts