Vés al contingut

notícies relacionades

Què és la festa de Guru Grant Sahib?

(Lucía Montobbio –CR) El 20 d’octubre se celebra la festa de Guru Grant Sahib, que significa “Venerat Mestre Llibre”. És el dia en què es recorda la importància del llibre sagrat dels sikhs. I és que el llibre en si mateix es tractat com a guru. El 1708 Gobind Singh, el desè guru, va passar la successió espiritual al llibre: Guru Granth Sahib. Les seves pàgines serien eternes i vives. La comunitat sikh no ha tingut cap successor més, ja que les paraules escrites sobreviuen a la vida de les persones. El llibre sagrat és un guru sikh per sempre viu. 

Què és la festa del Iom Kippur?

(Lucía Montobbio -CR) El Iom Kippur és el dia amb el qual culmina la festa del Roix-ha-Xannà, el cap d’any jueu.  L’inici del Roix-ha-Xannà el marca la Lluna Nova del mes, enguany oculta el  7 de setembre. Del 7 de setembre fins aquest dijous, durant deu dies, la comunitat jueva -15.000 persones aproximadament a Catalunya- ha fet un exercici de revisió del que ha fet, dit, viscut durant els 365 dies anteriors.

Nou cicle virtual d’Afers Religiosos sobre festivitats religioses

(DGAR) El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l'increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s'ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte.

Nadal confinat: què es pot aprendre de les altres religions?

(Lucía Montobbio –CR) Estem a les vigílies del Nadal i, en context de pandèmia, la norma és clara: trobades familiars amb un màxim 10 persones sempre que pertanyin a dues bombolles de convivència. I de vegades cal recordar que els nens conten, i que les bombolles són els convivents dins d’una mateixa llar. N’hi haurà que seran més estrictes que la recomanació del govern i es quedaran a casa.

La Sagrada Família regala 30.000 entrades per la Mercè

(Basílica de la Sagrada Família) Noves jornades de portes obertes a la Sagrada Família. Com cada any, pels volts de les de la Mercè, el temple posa a disposició del públic 30.000 entrades gratuïtes. Es podran sol·licitar des del seu web a partir de les deu del matí de dilluns vinent.  

“Queralt té molta potència per a la gent de Berga”

(Laura Mor –CR) “Em costa més adreçar una pregària a Déu. Quan em cou alguna cosa per dins el més normal és pregar a la Mare de Déu de Queralt”. Així explica Jordi Garra com ell i tants altres berguedans confien de forma molt particular en la seva marededéu trobada. Falten poques setmanes per les festes del centenari de la coronació d'aquesta insígnia i el Santuari de Queralt i la ciutat de Berga ultimen preparatius.

panoràmica

Veure la fe