Vés al contingut

notícies relacionades

comunitats

Les comunitats musulmanes reclamen “un tracte igualitari” per celebrar actes religiosos

CR | Davant la negativa de l'Ajuntament de Montcada i Reixac a la petició de la comunitat islàmica del municipi per celebrar una pregària col·lectiva en el dia la festa del sacrifici, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i la Federació Consell Islàmic de Catalunya han publicat un manifest reclamant que es garanteixi el dret fonamental a la llibertat religiosa recollit a la constitució espanyola.

Què és la festa del sacrifici? 

(Lucia Montobbio -CR) Eid Al Adha. Aquestes paraules en àrab es poden traduir com a “festa del sacrifici”. Enguany se celebra el 9 de juliol i la festa s’allarga fins al 12 de juliol. Durant aquests quatre dies la comunitat musulmana recorda el sentit del pelegrinatge a la Meca i el del sacrifici del xai.  La festa també és coneguda com Aïdul-kabir (festa gran). A més a més, segons l’àrea geogràfica, hi ha altres nomenclatures com ara: Aïdul-qurban (Turquia), Eid DhohaoBisupTabaski (Àfrica Subsahariana), oTafaska (cultures amazigues). 

Aquest diumenge, la Festa del Sacrifici a Castelló d'Empúries per TVC

Aquest diumenge, 6 de novembre, Televisió de Catalunya retransmetrà per setè any consecutiu la festa musulmana del Sacrifici. El programa especial es farà en directe des de la Sala Polivalent de Castelló d’Empúries, a la comarca de l’Alt Empordà.   La transmissió serà pel 33, començarà a les 8.45 hores i inclourà l’oració comunitària i una entrevista a un representant de la Comunitat Islàmica d’Empuriabrava.

panoràmica

Veure la fe