Vés al contingut

notícies relacionades

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i la cultura cat

Els maristes conviden quatre dones de l'Equador per parlar d'emprenedoria rural

(SED) Cinc dies d'aprenentatge feminista per a escoles sobre desenvolupament rural i igualtat de gènere a l'Equador. Aquesta és la proposta de l'ONG SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament), vinculada als maristes, que organitzen la setmana 'Dones Emprenedores i Transformació Social a l'Equador' del 16 al 20 de maig. La proposta inclou la visita de quatre activistes de l'Equador a tres escoles maristes de Catalunya.

El MEV ofereix noves lectures de les seves obres des d'una perspectiva de gènere

(MEV) Revisar, en clau de gènere, les imatges i el discurs al voltant de la feminitat que ofereix la col·lecció d'art medieval del Museu Episcopal de Vic (MEV). Aquest és un dels objectius del projecte 'L'art medieval des de la perspectiva de gènere' que ha engegat el MEV. Museu d'Art Medieval. La iniciativa també vol esbossar algunes lectures alternatives respecte a aquestes obres. 

Dona catòlica, has patit invisibilitat o menyspreu per part del clergat?

(Laura Mor –CR) Una de les cinc publicacions més llegides aquesta setmana al nostre portal ha sigut la notícia titulada Vuit dones ‘oficien’ missa a les Garrigues al faltar sacerdots, de la secció del recull de premsa. Més enllà de l’encert i precisió del titular, el diari Segre ha aconseguit cridar l’atenció i generar rebombori a xarxes socials.

Catòlica, sikh o musulmana, ser dona creient empodera

(Valentina Laferrara –CR) Tres dones joves de diferents confessions han coincidit aquest dijous en la trobada ‘Dones, Joves, Referents’ per a reflexionar sobre el rol de les dones en les seves tradicions, el moviment feminista, els estereotips cap a la dona religiosa i les seves experiències amb el sistema educatiu.

Feministes creients participaran al Sínode de dones a Roma

(Alcem la Veu) Amb el lema ‘Per la dignitat i la igualtat de les dones en l’Església’, el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu convoca una concentració el proper diumenge 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones, a les 12 del migdia a la plaça de la Catedral de Barcelona. Després d’un any de camí, el col·lectiu es manté ferm en reivindicar reciprocitat, diàleg i equitat en el si de la institució.

Crida eclesial a “no passar de llarg” davant la violència de gènere

(Laura Mor –CR) “Què hem de fer i de deixar de fer com a comunitats cristianes per acabar amb la violència contra les dones dins i fora de l’Església?”. La coordinadora Dones Alcem la Veu ha difós una guia de pregària dels fidels contra la violència de gènere per aquest diumenge. Un text reflexiu, ancorat en l’evangeli, que explicita voluntat de transformació i compromís social. 

Lucía Ramón: “L’Església està desaprofitant l’enorme potencial de les dones”

(Laura Mor –CR) Aquest mes d’octubre la teòloga Lucía Ramón ha presentat a Barcelona les línies mestres del seu estudi dedicat al diàleg entre feministes agnòstiques i feministes cristianes. Un treball que neix per encàrrec de la Fundació Joan Maragall i que prendrà forma de llibre, a la col·lecció 'Cristianisme i Cultura' que edita Viena Edicions.

panoràmica

Veure la fe