Vés al contingut

notícies relacionades

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

El nou currículum centrarà la trobada de mestres i professors de religió

(CR) Un escape-room sobre el sentit de la vida, les emocions i la Bíblia o la mirada social de la Fratelli Tutti són alguns dels tallers que proposa la XVIa Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya i Andorra. Sota el lema 'AprendrEnsenyar.

L’Escola Cristiana renova la formació en pastoral educativa

(Laura Mor –CR) Volen “despertar l’apetència”, fer venir ganes als docents perquè s’obrin a l’experiència de la fe. Així ha presentat la Fundació Escola Cristiana aquest dimarts al vespre el Certificat de Competència en Pastoral Educativa que engegarà el curs vinent. N’han parlat en una trobada amb una cinquantena de responsables de Pastoral i representants d'escoles cristianes a la Sagrada Família.

L'Escola Cristiana ofereix les seves aules per acollir infants refugiats d'Ucraïna

(CR) En el manifest fet públic aquest dimarts, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ofereix les seves aules per acollir els infants, joves i famílies que arribin refugiats des d'Ucraïna. En el comunicat expressen "el rebuig absolut a la violència" que està patint Ucraïna així com altres països del món. 

S'obre la recepció de treballs del Primer Premi Gaudí sobre recerca del fet religiós

(CR) El període de recepció de treballs del nou Premi Gaudí s'ha obert aquest mes de febrer. La primera edició del premi que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l'Ateneu Universitari Sant Pacià amb la col·laboració de l'Editorial Castellnou busca treball de recerca de Batxillerat i projectes de cicles formatius de Grau Superior sobre recerca del fet religiós. El període de recepció de treballs clourà el 27 de maig. 

La minisèrie Atzucac, Premi Armengol-Mir

(FECC) En el marc de les 15es Jornades de Pastoral Educativa, la minisèrie audiovisual infantil Atzucac ha rebut, de forma telemàtica, el Premi Armengol-Mir. La secretària general de la Fundació Escola Cristiana, Meritxell Ruiz, ha estat l'encarregada de conduir l'acte de lliurament d'aquest divendres. Aquesta ha estat l'onzena edició del premi que convoquen Escola Cristiana i l'Editorial Baula. 

Els religiosos de Catalunya aborden els reptes comuns de l'escola cristiana

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha celebrat la seva 83a Assemblea a l'escola de les salesianes a Torre Gironella, a Sarrià. L'assemblea ha comptat amb l'habitual eucaristia presidida pel bisbe Romà Casanova i amb les paraules posteriors del president de l'URC, Eduard Rey. 

recull de notícies

Veure la fe