Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbes i Generalitat volen intensificar la comunicació

(Jordi Llisterri-CR) Reunió entre els bisbes catalans i el Departament de Justícia aquest dimarts a la tarda després de la polèmica sobre la beatificació a la Sagrada Família. La trobada a la seu del Departament de Justícia la van acordar diumenge amb una trucada telefònica la consellera Ester Capella i el cardenal Joan Josep Omella.

Javier Fesser, Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, "fer cinema des de l'amor"

(Glòria Barrete –CR) El II Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, atorgat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat, en el marc de la XVI Mostra de Cinema Espiritual, l'ha rebut aquest dijous al vespre a la Sagrada Família el cineasta, guionista i publicista madrileny Javier Fesser, per la seva contribució humanística a través del cinema.

Les virtuts de l’Iftar

(Jordi Llisterri -CR) El dejuni del Ramadà és ple de virtuts personals i comunitàries. Així ho transmetia el secretari general de la Federació Consell Islàmic de Catalunya, Mohammed Halhoul, als representats institucionals que van assistir aquest dimarts al vespre a l’Iftar de la mesquita de Cornellà.

Paco Arango rep el primer Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

(CR) El director i realitzador de cinema Paco Arango és el guanyador de la primera edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. El premi l’ha entregat la consellera de Justícia, Ester Capella, en un acte a la Basílica de la Sagrada Família. El guardó reconeix un cineasta que s’hagi significat per la seva implicació amb la societat a través de les seves pel·lícules i es tracta d’una de les novetats de la Mostra de Cinema espiritual que s’està celebrant aquests dies.

Les “dues repressions” dels catòlics catalans en l’homenatge a la Generalitat a Vidal i Barraquer

(Jordi Llisterri-CR) Tot i que no es recorda prou, sempre s’ha dit que hi ha catalans que van perdre la Guerra Civil dues vegades. Primer per catòlics en la persecució religiosa durant la guerra, i després com a catalans durant la repressió franquista. Aquest és el perfil al qual ha donat relleu el president Quim Torra en l’homenatge que s’ha fet aquest dimecres al Cardenal Vidal i Barraquer al Palau de la Generalitat: “els catòlics que van patir les dues repressions”.

Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos

(CR) El periodista i impulsor de diverses iniciatives eclesials, Marcel·lí Joan, serà el nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Aquest dimarts al migdia el Consell Executiu ha aprovat el seu nomenament coincidint amb el canvi d’adscripció de la direcció general, que ha passat del Departament de Governació a dependre del Departament de Justícia amb la consellera Ester Capella.

Veure la fe