Vés al contingut

notícies relacionades

Més de 100 líders religiosos es reuneixen per promoure la distribució equitativa de les vacunes

(CR) “El coronavirus no és el Titanic, tots hem de poder sobreviure; hi ha salvavides suficients per totes les persones del planeta”. Amb aquestes paraules, Don McCrabb, director executiu de l’Associació de Missions Catòliques dels Estats Units, s’ha dirigit als més de 100 líders religiosos de tot el món que s’han reunit aquest dimarts al National Mall de Washington per promoure la distribució equitativa de les vacunes.

Milions d’evangèlics dels Estats Units no es vacunaran per principis de fe i desconfiança en la ciència

(CR) Vacunar-se s’ha convertit els darrers mesos en una qüestió de fe. Tant és així que la majoria de líders religiosos s’han vist obligats a posicionar-se públicament a favor de la vacunació per combatre el Covid-19, ja que un gran nombre de creients s’hi mostrava en contra i fins i tot havia afirmat que no es vacunaria per considerar-ho un acte en contra de la seva fe.

L’amenaça del nacionalisme cristià

(Xavier Memba –CR) En el tram final de la seva estada com a inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump va trepitjar, perillosament, el llindar entre la mera gesticulació retòrica i la incitació explícita a la violència. La qual cosa li ha merescut el deshonor de ser el primer president en la història dels Estats Units en afrontar dos processos judicials de destitució.

Donald Trump i el suport dels evangèlics

(Xavier Memba –CR) Després d’una aferrissada lluita electoral amb participació record, com mai abans s’havia donat a la història, des de fa pocs dies sabem que el demòcrata Joseph Robinette “Joe” Biden Jr. serà el 46è president electe dels Estats Units d’Amèrica.

Més catòlics que el Papa? Els Estats Units i Francesc

L’atac de l’exnunci Viganò contra el papa ha fet més visible l’oposició que Francesc troba en part de l’església dels Estats Units d'Amèrica. Hem demanat a un professor universitari i membre de Pax Romana a Estats Units que ens expliqui com es viu en el seu país aquesta situació.  

Francesc sedueix els congressistes americans amb la política del bé comú

(CR) El papa Francesc acaba de parlar per primer cop davant del Congrés dels Estats Units. El discurs del bé comú ha posat dempeus vàries vegades als congressistes, als qui ha demanat treballar per la dignitat humana i en favor dels processos de diàleg des del coratge i l'audàcia política. Aquí podeu llegir el discurs íntegre en català.

panoràmica

Veure la fe